Articles

Руми од Покрајине 46,3 милиона динара за реконструкцију улица у Буђановцима

величина слова

24. јул 2017.

UgovorПредседник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима градова, општина, здравствених институција и институција социјалне заштите, које су оствариле право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Средства су додељена за финансирање и суфинансирање пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, образовања, здравствене заштите и социјалне заштите.

Управа за капитална улагања АП Војводине доделила је укупно 791.539.310,28 динара за финансирање и суфинансирање 25 пројеката, чија реализација ће допринети равномерном и бржем развоју Аутономне покрајине Војводине.

Конкурсом је Општини Рума додељено 46,3 милиона динара, а средства ће бити искоришћена за реконструкцију кључних улица у Буђановцима, рекао је након свечаности уручења уговора први човек румске локалне самоуправе Слађан Манчић.

Free APV"Ово је за нас изузетно значајна помоћ Владе АПВ, односно Управе за капитална улагања, од које корист неће имати само мештани Буђановаца. Наиме, ми смо припремили пројекат реконструкције Партизанске улице и улице Небојше Јерковића. То су важни путни правци, рекао бих кључне улице у Буђановцима које из правца Шапца повезују нашу општину са пећиначком. Постоји значајна оптерећеност тог пута, услед велике фреквенције саобраћаја, стога реконструкција поменутих улица није само од користи искључиво мештанима Буђановаца, већ шире гледано свима који свакодневно користе овај путни правац", поручио је председник Манчић.

Након расписивања тендера и реконструкције улица, у Буђановцима ће поново, на новом асфалту, бити постављени и "лежећи полицајци".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian