Постављен видео надзор на још једној раскрсници у Руми - Бесплатан интернет за Платичево, Кленак, Буђановце и Путинце

величина слова

24. јул 2017.

Vojislav MiokovićОпштина Рума је на Конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама на територији АП Војводине из области електронских комуникација и информационог друштва добила око 2,3 милиона динара и са још додатно издвојених близу 650.000 динара, сопствених средстава, финансирала је три значајна пројекта.

Реч је о пројектима градске видео-надзорне мреже; систему видео надзора у васпитно-образовним установама и "Хотспот" локацијама које ће грађанима омогућити слободан приступ интернету.

"Уз велику финансијску помоћ Покрајине и ове године настављамо да реализујемо пројекте који имају за циљ, пре свега, повећање безбедности у саобраћају. Постављен је видео надзор на раскрсници улица Железничка и ЈНА, као и у предшколској установи "Полетарац", тј. на објекту "Јаслице". Поред видео надзора реализовали смо пројекат постављања тзв. Хотспот" локација, које грађанима омогућавају слободан приступ интернету. Нисмо занемарили села наше општине, па су тако "Хотспотови" постављени у центру Платичева, Кленка, Буђановаца и Путинаца, као и малом парку у румској Главној улици", изјавио је Војислав Миоковић, шеф кабинета председника Општине.

Из румске локалне самоуправе поручују да ће и у наредном периоду уследити нова улагања у повећање безбедности у саобраћају.

Подсетимо, прошле године је постављен видео надзор у центру Руме на раскрсници Главне улице, Орловићеве и Железничке, као и у неколико градских школа и ОШ "Милош Црњански" у Хртковцима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001