Уређење атарских путева у Општини Рума и замена саобраћајних знакова

величина слова

21. јул 2017.

Slađan MančićУ Општини Рума данас је почело уређење атарских путева.

Три месне заједнице су конкурисале са пројектима, па ће тако механизација бити ангажована на три атарска пута у Жарковцу, на два у Буђановцима и на једном атарском путу, дужине око једног километра, у Платичеву.

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове у Жарковцу и подсетио да пројекат уређења атарских путева локална самоуправа финансира заједно са Покрајинским секретаријатом пољопривреду, водопривреду и шумарство, а да  вредност радова износи близу 20 милиона динара.

Atarski putevi"Од покрајине смо за овај пројекат добили око 7,5 милиона динара, остатак финансирамо из локалног буџета. Око 15 милиона динара је намењено за уређење атарских путева, а три милиона за уређење отресишта и у поменутим селима, али и у Руми и Вогњу. Очекујем да ће у наредних 15 дана радови на уређењу атарских путева бити завршени и да ће грађани ових месних заједница јесење радове на њивама дочекати са бољим путевима", изјавио је председник Манчић.

Поред уређења атарских путева у Руми је почела и замена саобраћаних знакова.

"Обезбедили смо два милиона динара за замену саобраћајних знакова и путоказа и све оно што је неопходно да би саобраћај у граду био безбеднији. Тај посао се ради већ неколико дана у граду", рекао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001