Добро стање у буџету омогућиће значајне радове у свим месним заједницама

величина слова

17. јул 2017.

Sastanak sa MZПредседник Општине Рума Слађан Манчић одржао је данас, у Градској кући, састанак са новоизабраним председницима Савета месних заједница у румској општини.

На састанку су анализиране тренутне потребе месних заједница, а најчешће је било речи о инфраструктурним радовима, одржавању зеленила и решавању проблема са дивљим депонијама.

Председник Манчић је председнике месних заједница упознао са пројекцијом буџета и планираним циљевима до краја 2017. године. Он је поручио представницима месних заједница да су они први покретачи свега онога што би требало да се ради у граду и селима, а да ће локална самоуправа дати свесрдну подршку и обезбедити средства за финансирање.

Први човек румске локалне самоуправе је напоменуо и да се многи пројекти могу финансирати са виших нивоа власти и да Општина Рума очекује да јој се на неколико конкурса одобре средства.

Slađan Mančić"У плану је реконструкција две улице у Буђановцима, а процењена вредност радова је око 50 милиона динара. Тај посао би финансирали средствима Управе за капитална улагања АПВ. Међутим, ми смо конкурисали са много пројеката, тако да ћемо у наредном периоду, када се конкурси заврше, више знати у које намене ћемо уложити средства, да ли ће то бити асфалтирање, расвета, изградња вртића или нешто друго", изјавио је председник Манчић и нагласио да друга половина године доноси значајне пројекте за нашу општину.

"За неких седам дана расписаћемо тендер за изградњу пречистача. Известан је и тендер за реконструкцију Главне улице, наставићемо са текућим одржавањем. План нам је да урадимо тротоар у Индустријској улици, јер ту ради између 1.500 и 2.000 људи. Нема тротоара, ни бициклистичке стазе и пре свега из безбедносних разлога је потребно уредити тај део града. Део средстава који остане неискоришћен преусмерићемо на тротоаре у сеоским месним заједницама", поручио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001