Две медаље за румске савате репрезентативце

величина слова

17. јул 2017.

Petar Jovanovi i Marko VidakovićРепрезентација Србије синоћ се вратила са Светског првенства за кадете и Светског КУП-а за пионире у assaut саватеу које је одржано у Вараждинским Топлицама, Хрватска 14-15. јула 2017. године.
Наша селекција је освојила 3. место у укупном пласману са 3 златне, 3 сребрне и 2 бронзане медаље.
У саставу репрезентације Србије наступили су и спортисти Савате бокс клуба "Рума" и остварили велики успех. Петар Јованов је освојио златну медаљу у категорији до 48кг за пионире након три успешне борбе. У финалу је убедљиво савладао репрезентативца из Белгије и отворио "Пандорину кутију" за наше противнике. Била је то прва медаља и прво финале за наш тим. Други наш такмичар Марко Видаковић освојио је сребрну медаљу у кадетској конкуренцији до 80кг након три борбе. Највећи подвиг направио је убедљивом победом над Французом у полуфиналу елиминишући га да стигне до финала. Био је то једини Француз који је заустављен пре финала. У финалу је изгубио тесно од хрватског представника иако је доминирао у целој борби. Пресудили су поени и све честитке противнику без обзира на резултат. Марко је одрадио одличан меч и у истом финалу и добио честитке присутних из хрватске репрезентације.

Златне медаље за наш тим освојили су и Дејан Марјановић из СК "Војводина" Нови Сад до 85кг и Лука Лисица из КБС "Нови Сад" Нови Сад до 70кг, сребрне медаље још Јелена Седоглавић, КБС "Галактуик" Сомбор до 70кг и Јован Вагић КБС "Нови Сад" Нови Сад до 65кг, бронзане медаље освојилису Енита Бехрамај КБС "Јединство" Нови Бечеј и Никола Вукић КБС "Вождовац" из Београда до 56кг.
Тим из РумеРепрезентацију Србије водио је шеф делегације Миодраг Ракић из Руме, а стручни штаб чинили су: Мирослав Оџић и Срђан Надрљански из Новог Сада и Милош Константиновић из Београда. Судијску екипу чинили су интернационалне судије из Србије Маја Оџић и Александра Оџић из Новог Сада, Велимир Карановић и Јован Дојчиновић из Београда.
Покровитељ наступа нашег тима било је Министарство омладине и спорта Републике Србије а покровитељ Савате бокс клуба "Рума" била је Општина Рума.
"Презадовољни смо резултатима спортиста Савате бокс клуба "Рума" који су након припрема у спортском кампу на Караташу у трајању од 10 дана финиширали форму и остварили велики успех за наш клуб и наш град. Поготово нам је важно што су то резултати у млађим узрастима који нам најављују да ће наш клуб имати овакве спортисте и овакве резултате још дуго дуго година", изјавио је Миодраг Ракић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001