Отворена изложба "Ала смо се наодмарали - Омиљена места на којима су се Војвођани одмарали крајем 19. и током 20. века"

величина слова

12. јул 2017.

Синоћ је у Завичајном музеју Рума отворена изложба "Ала смо се наодмарали - Омиљена места на којима су се Војвођани одмарали крајем 19. и током 20. века". Аутори изложбе су Милкица Поповић и др Агнеш Озер, музејске саветнице и историчарке Музеја Војводине

Овом изложбом представљен је део богатог наслеђа који се чува у музејима, архивима, библиотекама и у приватним колекцијама. Први пут су обједињена артефакта везана за најпопуларнија одмаралишта Војвођана. 

Изложбу је званично отворио Зоран Лазин, покрајински подсекретар за културу и информисање.

"Надам се да ћемо овом изложбом дати и свој допринос напорима културних посленика овог града да обезбеде  културне садржаје и током лета. Ово је неообична, лепа и интересантна изложба", рекао је Зоран Лазин.

Музеј Војводине ове године обележава 170 година рада, истакао је директор овог музеја, др Драго Његован.

"Ми се не бавимо само политичком и ратном  историјом, већ и оним што се тиче свакодневног живота људи. Ова изложба се бави једним аспектом живота - одморима, летовањем, одласком на море или планине. Музеј Војводине има бројне предмете који се управо на то односе", изјавио је др Драго Његован.

"Кроз ову изложбу имаћете прилику да видите где су се и како Војвођани одмарали, што је резултат нашег вишегодишњег истраживања. Можемо пратити како се јавила и развијала свест човека о потреби да путује и упознаје нове крајеве", рекла је једна од ауторки Милкица Поповић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001