Реконструкција котларнице "Спортска хала"

величина слова

11. јул 2017.

Душан ЉубишићУ току су радови на реконструкцији хидрауличког дела котларнице "Спортска хала" и уградња резервног котла.

Начелник Општинске управе општине Рума, Душан Љубишић је рекао да је то практично крај реализације тројног уговора који је потписан између Општине Рума, Јавног предузећа „Стамбено“ и KfW банке.

Партиципација, односно учешће наше Општине у овом пројекту је 5,5 милиона динара које је позиционирано у буџету Општине Рума за 2017. годину. Део средстава смо пребацили прошле недеље, а део ће бити у складу са уговорним одредбама пребачен у догледно време. Оно што је важно јесте да ћемо већ у грејној сезони 2017/2018. имати једно квалитетније грејање у центру града. Цена грејања на гас је нижа у односу на цену грејања на мазут тим више што дистрибуцију гаса на нашој територији врши Јавно предузеће „Гас“, локално предузеће које добит враћа у општински буџет, дакле постоје вишеструке предности да управо гас буде енергент који ће бити коришћен у сврху грејања“, рекао је Љубишић и истакао да ће овај котао и капацитетом, али и квалитетом значајно побољшати систем даљинског грејања.

Живан МихајловићРуководилац сектора грејања у топлани Рума, Живан Михајловић каже да су средства за ову инвестицију обезбеђена из више извора.

Главни извор средстава је субвенција из KfW програма у реконструкцији система даљинског грејања у Србији, четврта фаза односно завршни део ове субвенције. Други део је обезбеђен средствима из општинског буџета, а трећи, мали део, сопственим средствима топлане. Уговорена вредност инвестиције је 142.000 евра. Ови радови ће обезбедити могућност да гасимо мазутне котларнице у центру града и да добијемо једну модерну, гасну котларницу која ће имати могућност даљинског надзора и управљања. Гасе се котларнице "Орловићева", "Венац" и у перспективи је ускоро и "Робна кућа". Нови котао је 4,5 MW маскималне снаге. Радиће за сада по капацитету садашње котларнице тако да ће представљати могућност техничке резерве за проширење овог дела града у случају даљег ширења и повећања броја стамбених зграда тако да смо ми спремни за нови инвестициони програм у Руми“, рекао је Михајловић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001