Извештај са XXXI седнице Општинског већа

величина слова

11. јул 2017.

31. седница Општинског већаНа данашњој седници Општинског већа општине Рума донете су одлуке о избору организације која ће вршити процену парцела број 12156/9, 7119/7, 11072/12 и 11072/13 к.о. Рума. Тржишну вредност ових парцела одредиће Министарство финансија - Пореска филијала Рума.

Интересовање инвеститора за улагање у Општину Рума је веома велико, рекао је председник Општине Рума, Слађан Манчић.

„Ове парцеле, које ћемо врло брзо ставити на продају, свакако ће напунити буџет са преко 20 милиона динара. Од три, два инвеститора су са територије Општине Рума који проширују своје производне и магацинске капацитете што показује да је клима за развој привреде у нашој општини добра“, изјавио је председник Манчић.

На седници је донета Одлука о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину општине Рума путем непосредне погодбе по тржишној цени ради проширења гробља у Платичеву. Ради се о парцели у к.о. Платичево чији је власник Суботић Витомир. Тржишну вредност земљишта одредиће Министарство финансија Пореска филијала Рума.

Чланови Општинског већа усвојили су на данашњој седници Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи општине Рума и Општинском правобранилаштву општине Рума.

 

Слађан Манчић„Припрема се простор за интерне конкурсе у оквиру јавних предузећа где је могуће да из неког јавног предузећа, а пре свега мислим на ЈКП „Паркинг и инфраструктура“, преузмемо неког радника да би то предузеће растеретили, а са друге стране у Општинској управи постоји потреба за одређеним профилима“, рекао је председник Манчић.

Општинско веће за сваку годину утврђује категорију лица која остварују право на субвенцију у градском и приградском превозу, као и висину субвенције. На данашњој седници је усвојен Правилник о изменама и допунама Правилника о ближим условима, поступку за остваривање права, категорији лица која остварују субвенцију и висини субвенције у градском, приградском и међумесном саобраћају.Право на субвенцију превоза имају инвалиди, пензионери, лица старија од 65 година, труднице и мајке са дететом до навршене две године живота, ученици основних и средњих школа, студенти, деца, ученици и студенти са сметњама у развоји, као и њихови пратиоци.

Чланови Већа усвојили су Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2016. годину, као и Годишњи план рада Штаба за период од јуна 2017. године до маја 2018. године. Такође, на седници је донета Одлука о одређивању оспособљених правних лица за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама и усвојен је Предлог Оперативног плана одбране од поплава и леда на водама II реда на територији општине Рума за 2017. годину.

Одобрена је помоћ Љубинковић Сандри из Буђановаца у износу од 30.000 динара ради плаћања трошкова медицинских третмана и купивине лекова за лечење мултиплекс склерозе и епилепсије.

Жалба Бандић Данице из Руме на решење Одељења за локалне јавне приходе општине Рума је одбијена.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001