Општина Рума донирала аутомобил Полицијској станици Рума

величина слова

4. јул 2017.

Катарина Томашевић, Слађан Манчић, Влатко Тадић испред Полицијске станице РумаКатарина Томашевић, Слађан Манчић, Влатко Тадић испред Полицијске станице РумаПомоћница министра и начелница сектора за људске ресурсе Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Катарина Томашевић, боравила је данас у Руми где је присуствовала примопредаји возила које је локална самоуправа донирала румској Полицијској станици.

У циљу унапређења безбедности у саобраћају на путевима на територији Општине Рума, локална самоуправа је донирала Полицијској станици нови аутомобил Шкода Рапид чија је куповина обезбеђена из средстава прикупљених од новчаних казни, изречених у саобраћају и уплаћених на рачун Општине Рума.

Помоћница министра је истакла да је ово прави начин на који треба да функционише локална самоуправа и Министарство унутрашњих послова на локалу. „Задовољство ми је што у име Министарства унутрашњих послова и министра др Небојше Стефановића могу да присуствујем овако лепом догађају и не само овој примопредаји већ како сам се уверила једној веома успешној и пријатељској сарадњи. Захваљујем се председнику Манчићу што је препознао наше потребе и што нам излази у сусрет“, рекла је помоћница министра Катарина Томашевић.

Катарина Томашевић и Слађан МанчићПредседник Општине Рума, Слађан Манчић, сложио се да само заједничким снагама и сарадњом може да се унапреди безбедност града. „Полицијска станица ради један од најодговорнијих послова за нашу општину јер брину о безбедности свих нас и бави се сузбијањем криминала. Локална самоуправа им на овај начин излази у сусрет и то је најмање што можемо да урадимо. Ово је пети аутомобил за протекле три године које Општина Рума донира Полицијској станици. Надам се да ће им олакшати рад“, изјавио је председник Слађан Манчић.

Начелник Полицијске станице у Руми Влатко Тадић се захвалио локалној самоуправи на донацији. „Ово није први пут да нам Општина Рума помаже. Сву помоћ коју смо добили користићемо на најбољи могући начин. То ће у великој мери подићи ниво сузбијања криминала и одржавање јавног реда и мира на подручју целе Општине Рума. Напоменуо бих да смо 2016. године добили пет комплетних рачунарских конфигурација, фотографску опрему и један фотоапарат за вршење компликованих увиђаја што значајно помаже раду полицијских службеника“, рекао је начелник Влатко Тадић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001