Немачки средњошколци посетили Пољопривредну школу

величина слова

29. јун 2017.

Делегација из немачког града Берзенбрика, која ове седмице борави у нашем граду, била је јуче гост Средње пољопривредно - прехрамбене школе "Стеван Петровић Бриле".

С обзиром да је делегација Берзенбрика углавном састављена од припадника млађе генерације жеља локалне самоуправе је била да им покаже како функционишу стручне школе у нашој средини, каже председник СО Рума Стеван Ковачевић.

"Драго нам је што смо могли да покажемо достигнућа пољопривредне школе, јер сматрамо да наша пољопривредна школа може бити узор у смислу унапређења услова за наставу и припрему ученика за практичан рад по завршетку школе. Такође, пошто је Доња Саксонија пољопривредна област и у Оснабрику постоји један од најзначајнијих пољопривредних факултета у Немачкој, ми видимо у неком наредном периоду могућност значајније размене студената и ученика управо пољопривредне струке", истако је Ковачевић.

Госте из Немачке директор румске Пољопривредне школе Милан Пуповац је упознао са начином на који функционише ова образовна установа, а поред школе, деца из Берзенбрика су обишла и школски мини зоо врт и нови модерни Кабинет за сточарство и ветерину.

"Сваки корак сарадње ка западу, ка Немачкој, да можемо да покупимо нека њихова искуства за нас пуно значи. Ми смо једина пољопривредно-прехрамбена школа у Срему са традицијом преко 50 година, са великим бројем одшколованих кадрова у области пољопривредне производње и прераде хране, што је једна веома велика референца за све нас који живимо и радимо како у овом граду, тако и у овој школи. Наша замисао је да напредујемо, да подигнемо још више ниво образовања, структуру наставе, да буде што стручније у складу са свим савременим трендовима пољопривредне производње која се одвија у свету", рекао је Пуповац.

Делегација Берзенбрика имала је прилику и да се увери у квалитет производа ученика који похађају пекарски смер. За данас је за госте из Берзенбрика организована посета манастиру Велика Ремета.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001