Articles

Стипендије за најталентованије спортисте румске општине

величина слова

13. јун 2017.

stipendijeОпштина Рума ове године стипендира 15 младих, талентованих спортиста са по 8.400 динара месечно.

Најталентованије спортисте данас су у Градској кући угостили председник Општине Рума Слађан Манчић и члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало, а том приликом спортске наде наше општине су потписали и уговоре о додели стипендија.

Председник Манчић је нагласио да румска локална самоуправа подржава младе спортисте у њиховом настојању да постижу што боље резултате и на тај начин промовишући себе, свој спорт, али и нашу општину.

"Рума је спортски град у томе нема сумње. Праве се сјајни резултати у појединачним спортовима, веома смо успешни у борилачким спортовима, сматрам да би требао да се направи искорак у појединим екипним спортовима, јер наш град то заслужује. Општинске стипендије овим младим спортистима су пре свега награда за њихов досадашњи рад, али оне им морају бити и подстрек да остваре још боље резултате. Награђеним стипендистима, али и свим спортистима у нашој општини желим успешне каријере без повреда", рекао је Манчић.

 

Tanja DjapicЧланица омладинске репрезентације до 19 година, али и сениорске селекције Србије Тања Ђапић фудбалерка "Војводине" се захвалила Општина Рума на стипендији.

"Веома ми значи подршка мога града, поготово јер женски фудбал још увек није толико афирмисан у Србији. Ја сам тренирала и кошарку, рукомет, одбојку, тенис, али сам ипак највише заволела фудбал и драго ми је да сам донела добру одлуку", казала је Тања која је осам година тренирала у Школи фудбала "Рума" код тренера Петра Столића.

Млади џудиста "Руме" Никола Курјега је напоменуо да је за њега општинска стипендија признање, али и обавеза да се максимално посвети вољеном џудоу.

Stipendije"Стипендија ми веома значи пошто сам уложио пуно у овај спорт. Драго ми је што се сав тај уложени труд и рад исплатио на спортском плану и ван њега. Поносан сам што сам данас овде међу најтелентованијим спортистима наше општине", рекао је Никола.

Кошаркашица ЖКК "Рума 92" Тијана Турчиновић верује да би њен успех могао да мотивише и друге девојчице да почну да тренирају кошарку.

"Мени ова стипендија много значи зато што промовише кошарку у Руми, јер она није толико ескпонирана као можда неки други спортови. Кошарка је генерално наш најтрофејнији спорт, постоји много талентоване деце и можда би и родитељи требали мало да их мотивишу и убеде их да дођу бар на један тренинг", поручила је Тијана.

Стипендије се исплаћују од 1. марта 2017. године до 31. децембра 2017. године.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian