Пријем за освајаче медаља са Републичког такмичења у атлетици

величина слова

26. мај 2017.

PrijemПредседник Општине Рума Слађан Манчић и члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало угостили су данас у Градској кући ученике румских основних и средњих школа, освајаче медеља са Републичког првенства у атлетици и мини атлетици.

Подсетимо, најталентованији румски ђаци су на такмичењу у Крушевцу освојили 10 медаља у појединачној конкуренцији, пет златних, три сребрне и две бронзане. Освојене су златне медаље и у штафети 4x100 метара, а екипно прво место освојила је Основна школа "Вељко Дугошевић". Председник Манчић је честитао ученицима на одличним резултатима који су за понос и поручио им да марљиво уче и тренирају, а да подршка Општине Рума неће изостати.

Честиткама се придружио и Бундало који је нагласио да су румски школарци изузетно талентовани за све спортове, а посебно за атлетику.

"Девојчице и дечаци су на достојанствен начин представљали румску општину и своје школе. И овог пута је направљен прави подвиг, освојено је доста медаља чиме је потврђен и велики таленат који румска деца имају. Већина њих су чланови Атлетског клуба "Рума", међутим у "Вељковој" школској екипи од осам чланова тима само једно дете тренира атлетику, што јасан показатељ да наставници физичког васпитања одлично раде свој посао", изјавио је Бундало.

Ilija Vukov"Вељкова" школа је овим тријумфом одбранила прошлогодишњу титулу најбоље у Србији, што је резултат вредан дивљења. Илија Вуков капитен атлетске екипе ОШ "Вељко Дугошевић" напомиње да им успех пуно значи.

"Вредно смо тренирали за ово такмичење, спремали се да поново освојимо златну медаљу што нам је и пошло за руком. Због тога смо пресрећни", тврди Илија.

Наставник физичког васпитања у "Вељковој" школи Душан Димић истиче да је у постигнути успех уложено доста рада и труда.

"Прошле године смо освојили школску олимпијаду у Врању, ове године смо најбољи на Републичком првенству у Крушевцу. У овај успех је уложено доста рада, сви момци у тиму су дали свој максимум. Морам рећи да је од прошлогодишњих ученика само Илија и ове године у екипи. Дакле, у тиму су све нови момци и то је и најбитније да из генерације у генерацију нам долазе поједнако талентована деца", рекао је Душан Димић.

Marija MitrovicУченица ОШ "Душан Јерковић" Марија Митровић освајачица је бронзане медаље у скоку у даљ.

"Било је тешко такмичење и доста неизвесно. Скочила сам 4.11 метара, задовољна сам резултатом и трудићу се да на наредним такмичењима постигнем још бољи успех", казала је Марија, ученица четвртог разреда.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001