Председник Манчић обишао радове на обнови "Бродића паркића"

величина слова

19. мај 2017.

Sladjan MancicРадови на обнови дечијег игралишта "Бродић паркић" приводе се крају. Општина Рума је за реновирање и санацију омиљеног градског дечијег игралишта "Бродића паркића" издвојила 3.999.000 динара, а радове су данас обишли председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"Очекујемо завршетак радова за три, четири дана. Много тога је већ урађено и сада су преостали махом столарски радови. Бродић паркић смо оградили овог пута металном оградом, а свуда около ћемо поново асфалтирати тротоар. Мислим да ће овај Бродић паркић поново бити оно што је био, тј. омиљено дечије градско игралиште. Деца ће након санације у њему моћи да уживају и да се безбедно играју. Апеловао бих на грађане да чувамо овај објекат и водимо рачуна о њему", изјавио је председник Манчић.

Челни људи румске локалне самоуправе су најавили и да ће обезбеђење објекта подићи на виши ниво.

 

Brodic parkic"Ако сваке године будемо издвајали средства за санацију објекта након вандалских упада неодговорних појединаца, то не води нигде. Једно је када улажете средства за обнову када је нешто дотрајало, међутим, овде је било и разваљивања ограде, дечијег мобилијара, канти за отпатке. Разговараћемо на ову тему и са полицијом. Зато још једном апелујем да чувамо имовину наше општине, а у конкретном случају од тога ће највише користи имати наши најмлађи суграђани, који овде долазе са радошћу", рекао је Манчић.

Подсетимо, да је обнова овог игралишта био један од пет пројектних предлога који су, у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање", уврштени у буџет Општине Рума за 2017. годину.

"Ово је нешто што су грађани тражили. Испоштовали смо њихову вољу и за пар дана када се окончају радови, овај простор ће поново бити спреман да дочека сву децу овог града", нагласио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001