Одржана VII седница СО Рума

величина слова

5. мај 2017.

Stevan KovacevicСкупштина Општине Рума усвојила је на данашњем заседању Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2017. годину. Председник СО Рума Стеван Ковачевић је изјавио да је први ребаланс проузрокован значајним приливом средстава са виших нивоа власти.

"Општина Рума је добила наменска средства од Министарства за рад, запошљавање у износу од 10.214.072,61 динара, а тај новац је сада распоређен по одговарајућим позицијама у буџету. И овај ребаланс је својеврсна потврда да смо на добром путу да остваримо све зацртане циљеве за ову буџетску годину. Ми смо општина која се врло брзо развија, што нас све у локалној самоуправи веома радује", рекао је Ковачевић.

Одборници румског парламента усвојили су данас статуте јавних предузећа и установа, којим се они усаглашавају са постојећом регулативом, а донета је Одлука о изменама и допунама Одлуке о праву на финансијску пoмoћ незапосленим породиљама.

"Сада право на новчану помоћ имају све незапослене породиље без обзира на ред рођења детета. То није велики број, када говоримо о четвртом и петом реду рођења деце у породици, међутим, нама је веома битно да се популација увећава и ово је још једна стимулативна мера", казао је Ковачевић.

SO RumaУскоро ће у свим месним заједницама Општине Рума бити расписани избори, а данас је изгласана и Одлука о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама на тepитopији Општине Рума.

"У свим месним заједницама су уведени привремени органи. Овом одлуком ми смо поједноставили техничке услове за кандидовање, пре свега у смислу прикупљања потписа. Сматрамо да то доприноси и демократичности избора и да ће шири круг људи моћи да се кандидује за чланство у саветима месних заједница", рекао је Ковачевић.

На данашњој седници је разрешена директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић, а на место вршиоца дужности директора је именована др Јелена Стојанац Мрачевић. У оквиру тачке избори и именовања именовани су школски одбори у образовним установама у Општини Рума, као и управни одбори у појединим јавним установама, а усвојено је и неколико планских и стратешких докумената.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001