ЈП "Комуналац" улаже у пластеничку производњу цвећа

величина слова

4. мај 2017.

Јавно предузеће "Комуналац" је проширило своју производњу цвећа и из сопствених средстава финансирало је подизање новог савременог пластеника. Од 2014. године када је поново покренута производња из године у годину повећава се обим производње цвећа, а план "Комуналца" је да се што чвршће позиционира на тржишту. Ново проширење производње омогућиће "Комуналцу" да учествује на великим тендерима и отвори тржиште према трећим лицима.

"За 30.000 садница је повећања производња цвећа у овој години, што је јасан показатељ да има простора за нови приход и да се са добром вољом и савесним и одговорним приступом послу може доћи до профита. Убеђен сам да ова делатност у "Комуналцу" има перспективу и да ово јавно предузеће ради у интересу грађана", казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, приликом прошлонедељњег обиласка новог пластеника.

Проширење производње подразумева и повећање зараде и профита ЈП "Комуналац", сматра помоћник директора за техничке послове у овом предузећу Жељко Дошен.

"Последње две године су показале да је производња цвећа исплатива и нама је циљ да остваримо додатни приход од трећих лица, а не да само да се финансирамо од стране Општине Рума и радимо само послове поверене од стране оснивача. Зато смо и подигли најмодернији пластеник са дуплом фолијом, који има грејање и систем наводњавања "кап по кап". У њега је уложено 800.000 динара, а та средства су приходована од прошлогодиње продаје цвећа и садница", Жељко Дошен.

У пластенику висине 4,5 метра ЈП "Комуналц" у понуди је разноврстан асортиман цвећа, по приступачним ценама, наглашава Сања Мирић, руководилац радне јединице "Зеленило".

"Новим пластеником и његовим савременим карактеристикама смо подигли квалитет цвећа, што је веома важно. Тако да овог пута не само што смо добили разноврсност асортимана већ и већи квалитет биљака у шта ће се уверити сви они који нас посете и купе наше цвеће", тврди Сања Мирић.

Радно време продајног центра је радним данима од 8 - 17 сати, а суботом од 8 - 14 часова.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001