Одржана XXV седница Општинског већа

величина слова

28. април 2017.

RebalansЗбог преноса средстава са виших нивоа власти и уговора румске локалне самоуправе и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по коме се Општини Рума преносе наменска средства на годишњем нивоу у износи од 10.214.072,61 динара, на данашњој седници Општинско већа усвојен је први ребаланс општинског буџета.

Поред добијених средстава за социјалну заштиту румска локална самоуправа је искористила да у ребаланс, сходно потребама, смањи односно повећа поједине позиције у буџету рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Искористили смо прилику да повећамо средства по појединим позицијама у буџету, попут позиције за анализу пољопривредног земљишта, где је сада обезбеђено четири или четири и по милиона динара. Такође, издвојили смо додатних 750.000 динара за финансирање вантелесне оплодње, јер има пријављених парова који испуњавају критеријуме које је прописала Комисија за вантелесну оплодњу и треба људима прижити шансу да постану родитељи. Обећали смо да ћемо повећати ту позицију ако се укаже потреба и то смо и учинили. За заштиту животне средине, тј. управљање отпадним водама је издвојено 20 милиона динара", изјавио је Манчић.

Чланови Већа су усвојили и Закључак о набавци противградних ракета за потребе функционисања противградних станица на територији Општине Рума и суфинансирању противградних стрелаца.

 

"Извојили смо 900.000 динара за куповину противградних ракета које ће бити распоређене на 12 противградних станица у нашој општини. Као и претходних година одлучили смо да са 6.000 динара суфинансирамо противградне стрелце, јер они обављају одговоран посао, за који добијају само 4.000 динара", рекао је Манчић.

Председник Манчић је обавестио јавност и да је Општина Рума добила из Покрајине близу осам милиона динара за одржавање атарских путева, али и да се радови у румској улици Вељко Дугошевић приводе крају.

"Асфалтирање је завршено, данас се ради вертикална сигнализација, а ако не буде кише сутра ће се завршити и хоризонтална сигнализација, а затим следи уређење зеленог појаса поред пута, чиме ће улица Вељко Дугошевић бити 100 одсто завршена. Након тога крећемо на крпљење ударних рупа, а у плану је и асфалтирање улице Милоша Обилића у Руми. Ја ћу ту улицу данас обићи да се лично уверим у стање на терену, али како сам обавештен биће потребно асфалтирање и локална самоуправа је спремна да издвоји средства за то", поручио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001