"Водовод" обнавља јавне чесме и планира нова улагања у водоводну мрежу

величина слова

19. април 2017.

Slobodan StanicЈП "Водовод" у 2017. години планира радове на унапређењу водоводне мреже у Општини Рума. Водоснабдевање у Општини Рума је стабилно, али директор ЈП "Водовод" Слободан Станић напомиње да ово јавно предузеће размишља дугорочно и да зато за сваку наредну годину планира инвестиционе радове.

"Већ две године производимо пијаћу воду са максималним капацитетом и он износи 250 литара у секунди. За сада воде има довољно, подмирујемо потребе свих новоизграђених фабрика и средњорочно гледано неће бити проблема у водоснабдевању. Међутим, морамо имати у виду чињеницу да радимо са максималним капацитетом и да поједина "уска грла" , попут фабрике воде, у неком наредном периоду морамо проширити. Зато имамо у плану и бушење нових бунара, чиме ћемо знатно повећати капацитете", рекао је Станић.

Подсетимо, ЈП "Водовод" је прошле године, уз помоћ Општине Рума и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, избушио два нова бунара (Јарак и Фишеров салаш), чији експлоатациони период може бити и преко 35 година.

Директор румског "Водовода" је истакао и да је оптерећујућа ставка у буџету предузећа и реновирање јавних чесми, које су често на мети вандала.

"У овој години су вандалски порушене четири чесме у излетишту Борковац, тако да смо и ове године уложили новац и поново их реновирали. Позивам грађане да нам се обрате уколико у својим месним заједницима имају проблема са јавним чесмама, ми ћемо изаћи на терен отклонити евентуалне кварове и поново их пустити у рад. Апсурд је да уместо да новац преусмеримо у капиларну водоводну мрежу, која је дуго у употреби и захтева реновирање, ми сваке године обнављамо исте демолиране јавне чесме", поручио је Станић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001