Articles

Срђан Живанчевић у репрезентацији Србије у саватеу

величина слова

27. март 2017.

Милан, Срђан и МиодрагУ недељу, 26. марта, у новом Спортском центру у Обреновцу одржано је Првенство Србије за јуниоре и сениоре у assaut саватеу. Пријавило се 59 такмичара из 18 клубова и сви они су се борили улазак у репрезентацију Србије у assaut саватеу, тј. наступ на Балканском првенству за јуниоре и сениоре у саватеу које ће се одржати у Руми 13-14. маја 2017. године у Спортском центру у Руми.

На овом изборном такмичењу спортиста Савате бокс клуба "Рума" Срђан Живанчевић освојио је златну медаљу у сениорској конкуренцији до 85кг и тиме се пласирао у репрезентацију Србије. Имао је две борбе и обе је добио убедљиво одлуком судије 3:0. У полуфиналу победио је Милоша Костића из КБС "Соко" из Уба, а у финалу је победио Николу Новаковића из КБС "Вождовац" из Београда.

Тиме је оправдао поверење за наступ на овом веома важном такмичењу и надамо се успешном резултату и на Балканском првенству. На првенству Србије у Обреновцу са Срђаном су били и његов тренер Миодраг Ракић и судија Милан Савановић, чланови Савате бокс клуба "Рума".
Да се подсетимо Срђан Живанчевић је освајач сребрне медаље на кадетском Светском првенству у Кладову 2013. године.
У недељу 2.4.2017. у Спортском центру у Руми очекује нас Првенство Србије за кадете, јуниоре и сениоре у combat саватеу на којем ће се бирати репрезентација Србије у дисциплини combat савате.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian