Решено стамбено питање за три породице

величина слова

16. март 2017.

RumaПредседник Општине Рума Слађан Манчић потписао је данас уговоре са три корисника који су добили куће на Јавном позиву за стамбено збрињавање избеглица на територији Општине Рума кроз откуп сеоских кућа.

Реч је о наставку пројекта Комесаријата за избегла и расељена лица(КИРС) и Општине Рума из 2016. године када је додељено укупно 14 кућа.

"Добили смо додатна средства за куповину још три куће. Наравно одмах смо обезбедили средства за учешће и помогли да три породице са територије наше општине из Руме, Краљеваца и Платичева реше своје егзистенцијално питање. Породицама које су купиле куће желим да у њима уживају дуги низ година, такође људима који су им те куће продали да у здрављу потроше тај новац. Ми ћемо наставити да подржамо и наредне конкурсе и верујем да ће КИРС и у 2017. определити знатна средства и да ће се стамбено збринути и друге породице", изјавио је Манчић.

UgovorУговоре у Градској кући су потписати корисници: Мирјана Ненадић, Зорица Ђурђевић и Милан Вицковић.

Шесточлана породица Зорице Ђурђевић више од две деценије чека решавање стамбеног питања.

"Од како смо 1992. године избегли из Кравица код Братунца ми смо подстанари у Платичеву. Нама је 1993. запаљена сва имовина у Кравицама и од тада немамо свој дом. Ова помоћ Комесаријата и Општине Рума нам много значи, иако нас и даље очекују значајни радови на кући коју смо купили, опет је другачије кад знаш да улажеш у нешто своје", казала је Зорица Ђурђевић.

UgovoriЗа куповину куће по овом јавном позиву корисници су добили по 9.500 евра и још 1.500 евра за опремање кућа. Као и у свим претходним конкурсима КИРС-а Општина Рума је учествовала у суфинансирању пројекта са 10 одсто.

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001