Додељене награде најбољим спортистима за 2016. годину

величина слова

26. фебруар 2017.

Најбољи спортисти Општине Рума за 2016. годину су теквондоисти ТК „Змај“ Ирис Јовић Вујаковић и Драшко Јовановић.

ТК „Змај“ је изабран и за најбољи мушки клуб, док је у женској конкуренцији награђен Атлетски клуб „Рума“.

Свечаност на којој су додељене награде најбољим у прошлој години је одржана је синоћ у холу Културног центра Рума. Додела награда је протекла у знаку борилачких спортова и румског Теквондо клуба „Змај“ коме су припала чак четири признања. Поред Ирис и Драшка, награде за најбољи клуб у мушкој конкуренцији, награђен је и тренер румских теквондоиста Борислав Крстић.

Признања уместо награђених теквандоиста примили су њихове колеге из клуба, пријатељи и родбина, јер су Ирис, Драшко, као и њихов тренер Борислав оправдано били одсутни са вечерашње церемоније. Румски спортисти су отпутовали у Марибор где учествују на турниру „Словенија опен“ који се бодује за Светско првенство, казао је Милорад Дакић, такође тренер у ТК „Змај“.

У име локалне самоуправе награђеним спортистима се обратио председник Општине Рума Слађан Манчић, који им се захвалио на промоцији наше општине и пожелео им успеха у наставку каријера.

„Општина Рума из године у годину повећава износ средстава које издваја за спорт. Поред 25 милиона динара за функционисање клубова и 6,2 милиона за закуп термина у салама, обезбедили смо и 20 милиона које ћемо уложити у унапређење спортске инфраструктуре. Добра инфраструктура је предуслов за боље резултате, али и магнет за децу која тек треба да почну да се баве спортом. Нека успеси у 2016. години буду подстрек за још преданији рад, свима желим све најбоље, још боље резултате у наставку каријере и да вас заобиђу повреде“, рекао је Манчић.

На синоћњој свечаности додељене су и две постхумне награде Синиши Сремцу и Мирославу Марковићу. Уручене су и чак четири специјалне награде Светлани Билић, Јовани Мушицки, Драгани Шпехар иТањи Ђапић. За најбољег спортског радника изабран је Бранислав Мирић, који је своју новчану награду поклонио румском КМФ „Викинг“. За најбољег педагога физичке културе у средњим школама признање је отишло у руке вишеструко награђиване Вере Милованчевић из Гимназије „Стеван Пузић“. У категорији основних школа награду су поделили професори Душан Димић из ОШ „Вељко Дугошевић“ и Здравко Барић из ОШ „Душан Јерковић“. Најбоља основна школа је ОШ „Вељко Дугошевић“, а средња Гимназија „Стеван Пузић“.

У категорији радничко – спортских игара награђени су компанија „Албон“ и Душан Срдановић.

Џудисткиња „Словена“ Ана Бјелић најбоља је јуниорка Општине Рума, док су у конкуренцији јуниора награђени Илија Вукотић из Кик бокс клуба „Ру-09“ и Ненад Јовановић из Боксерског клуба „Словен“. У најмлађој пионирској конкуренцији најбољи су Стефан Симић из Џудо клуб “Словен“ и Катарина Орловић из Џудо клуба „Рума“.

Традиционално на свечаности су додељене и награде Општинског фудбалског савеза Руме. Председник ОФС Рума Слободан Поповић уручио је пехар за најбољег фудбалера Ненаду Ракићу, док је награду за најбољи клуб добио ФК „Борац“ из Кленка.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001