Без повећања цене гаса до краја грејне сезоне

величина слова

9. фебруар 2017.

SlikeЦена природног гаса у Општини Рума се неће повећавати и до краја грејне сезоне она ће износити 37,63 динара са ПДВ-ом. Из ЈП "Гас-Рума" подсећају да је цена гаса у Руми ове грејне сезоне за 15,3% нижа у односу на претходну, док је у поређењу са максималном ценом у 2014. години, она нижа за чак 34,5 процената.

"Србијагас је поручио да неће бити повећања гаса до краја грејне сезоне, тако да ЈП "Гас-Рума"нема ниједног јединог разлога за повећање цене гаса. Чак и уколико би "Србијагас" повећао цену гаса, ми морамо испоштовати законску обавезу да месец дана унапред потрошачима најавимо поскупљење, а с обзиром да је већ фебруар, поуздано можемо рећи да повећања цене гаса неће бити", изјавио је директор ЈП "Гас-Рума" Рада Маравић.

ЈП "Гас-Рума" је из сопствених средстава омогућило репрограм, тј. одложено плаћање рачуна за период новембар 2016. - март 2017. године, што се, сматра Маравић, показало као изузетно добар потез, који је грађанима омогућио лакше измирење рачуна.

Gas Ruma"Репрограм је заиста пун погодак ове грејне сезоне. Изузетно ниске температуре проузроковале су далеко већу потрошњу гаса, па је грађанима повољност коју смо омогућили да плате 70% рачуна одмах, а осталих 30% на одложено, више него добродошла", рекао је Маравић чије је јавно предузеће у јануару ове године испоручило преко 3.200.000 кубних метара гаса домаћинствима и привреди.

У 2017. години ЈП "Гас-Рума" ће издвојити 15 милиона динара за инвестиционе радове.

Већи део новца ће бити уложен у проширење мреже, док ће део средстава бити уложен у унапређење пословања - телеметрију(даљинско очитавање потрошње - за веће потрошаче) и промену мерних уређаја у домаћинствима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001