Одржана седница Привредног савета

величина слова

28. октобар 2016.

Privredni savetНа дневном реду данашње седнице Привредног савета нашао се Извештај о пуњењу буџета за првих девет месеци 2016. године, а активно се дискутовало и комуналним услугама привредном сектору у Општини Рума.

Привредном савету је на данашњој седници презентована и прва фаза пројекта "Партиципативно буџетирање", која је подразумевала да грађани предложе пројекте који имају значај за локалну заједницу.

Привредном савету је представљен комплетан досадашњи поступак у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање", а такође, било је речи и о укључивању привреде у будуће пројекте везане за "Партиципативно буџетирање, изјавио је координатор Тима за реализацију, праћење, имплементацију и извештавање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" Драган Косановић.

"Изузетно нас радује што је велики број грађана узео учешће у пројекту. Њих укупно 797 је предложило 160 пројектних идеја, од којих је Тим, по критеријумима изводљивости, селектовао двадесет који улазе у најужи круг предлога, који ће се наћи на коначној листи предлога и за које ће грађани на крају и гласати", изјавио је Косановић.

Ljubišić, Beić i KosanovićОн је чланове Привредног савета упознао и са чињеницом да је преко 30 предложених предлога, који нису ушли у најужи круг, прослеђено надлежним службама и јавним предузећима, јер спадају у редовне активности локалне самоуправе, те да ће надлежни размотрити могућност реализације у 2017. години.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је истакао да поред формалне сарадње, која се огледа у раду Привредног савета, Општина Рума негује и једну "живу" неформалну сарадњу, у смислу да је председник општине у сваком тренутку доступан привредницима који послују на територији наше општине.

"Трудимо се да решавамо ефикасно проблеме са којим се суочавају привредници и да и та неформална сарадња, која је оперативнија и знатно бржа, добро функционише. Привредни савет је формална, устаљена сарадња која такође доприноси да привредници изнесу своје ставове, мишљења или да локалну самоуправу упознају са проблемима са којима се сусрећу и да их онда заједничким снагама решавамо", истиче Љубишић и додаје да је привредни развој у Општини Рума допринео експанзији запошљавања. Он је подсетио да се у радним зонама тренутно граде три велике фабрике, а да би тај број ускоро могао бити и значајно већи.

Председник Привредног савета Душко Беић је напоменуо да су данашњем заседању присуствовали и представници јавних предузећа "Водовод" и "Комуналац".

"Тема је била наплата и тарифе по којима се наплаћују комуналне услуге привредном сектору. Седнице Привредног савета ће се у наредном периоду одржавати још чешће, јер је то добар модел за решавање проблема у привреди", поручио је Беић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001