VIII седница Општинског већа - Партиципативно буџетирање

величина слова

27. септембар 2016.

Participativno budzetiranjeОпштина Рума и ове године спроводи пројекат "Партиципативно буџетирање", који подразумева укључивање грађана у процес доношења Одлуке о буџету.

За наредну 2017. годину грађани ће сами моћи да кандидују пројекте за које ће се гласати, а могуће је предложити пројекте које се тичу града или сеоских месних зејдница.

Након прикупљања предлога биће формирана листа конкретних предлога за које ће се гласати.

На данашњој седници Већа образован је Тим за реализацију, праћење, имплементацију и извештавање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање".

Тимом за реализацију, праћење, имплементацију и извештавање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" ће координирати Драган Косановић, а у тиму су Биљана Дамњановић, Маријана Колонџија, Марија Сибинчић, Ивана Бојанић, Драгана Планинац и Миле Вајагић.

Подсетимо, прошле године је локална самоуправа у сарадњи са БИРН-ом и НАЛЕД-ом први пут покренула пројекат "Партиципативно буџетирање", захваљујући којем су грађани имали прилику да се ближе упознају буџетским процесом, али и да сами предложе пројекте који ће се наћи у Одлуци о буџету. На тај начин у буџет за 2016. годину су уврштена чак три пројекта са највише гласова грађана(Санирање објекта јаслице УПВО “Полетарац”; Постављање теретане на отвореном у парку поред ОШ “Вељко Дугошевић”; Реконструкција трим-стазе и мобилијара у излетишту “Борковац”).

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001