Articles

Постављени нови видео надзори

величина слова

5. април 2016.

Општина Рума наставља са пројектом "Сигуран град, безбедна школа". У циљу унапређења безбедности, у Основној школи "Милош Црњански" у Хртковицма уведен је видео надзор, док је у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи "Стеван Петровић Бриле" надограђен постојећи видео надзор. Вредност радова овог пројекта у којем су обједињене ове две школе je 1.150.000 динара.

Објекат Пољопривредне школе је много комплекснији него што покрива видео надзор, па се новим камерама појачава досадашњи систем, напомиње Драган Косановић из Канцеларије за локални економски развој Општине Рума. "У наредном периоду ћемо само развијати тај систем и надограђивати га новим видео надзорима. Поред школа, ми ћемо покушати да покријемо све значајне локалитете у општини, тргове, објекте јавне намене као што су Музеј и Културни центар. Желимо да повећамо ниво безбедности у граду, да се грађани осећају сигурније и да се подигне ниво културе на тим локацијама где се дешавају инцидентне ситуације, као и да Полицијска станица у Руми има већи ниво ефикасности у решавању редовних задатака", рекао је Косановић.

Директор Пољопривредне школе, Милан Пуповац, захвалио се локалној самоуправи што је учинила школу још безбеднијом. "Нови видео надзор ће у сваком случају омогућити да све што се дешава у школском дворишту и самој згради буде сигурно. Предност новог система је много боља резолуција слике, бистрина која је на високом нивоу и то што не можемо да погрешимо ако се деси нешто непредвиђено", изјавио је директор Пуповац.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian