Представљање румског буџетског пословања на симпозијуму у Аустрији

величина слова

1. март 2016.

Simpozijum u GracuУ оквиру Програма за Урбано Партнерство (УПП), који је заједнички пројекат Светске Банке и Аустријског федералног министарства финансија, у аустријском граду Грацу одржава се симпозијум посвећен самопроцени општинских финансија, намењен локалним самоуправама из земаља југоисточне Европе.

Програм се спроводи са циљем јачања капацитета локалних самоуправа у југоисточној Европи, а Општину Руму на симпозијуму представља први човек локалне самоуправе Слађан Манчић.

Председник Манчић је у Грацу презентовао процес консолидације општинског буџета, кроз који је наша општина недавно прошла, те је говорио о тренутном стању у буџету, укључивању грађана у буџетски процес путем партиципативног буџетирања и развојним потенцијалима румске општине.

 

SimpozijumНа симпозијуму се јуче говорило и о успостављање средњорочних статегија инвестиција; унапређење пословања локалних самоуправа; транспарентности према заједници и искоришћењу отпада и енергетској ефикасности.

Подсетимо, Општина Рума је једина општина из Србије која учествује на симпозијуму, све друге локалне самоуправе из наше земље, које су добиле позивницу из Аустрије, имају статус града.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001