Јавна расправа о буџету за 2016. годину

величина слова

16. децембар 2015.

Локални буџетски форум – јавна расправа о буџету за 2016. годину, биће одржан 17. децембра 2015. године у 12.00 у Конференцијској сали Културног центра „Рума“ (Вељка Дугошевића 102, Рума).
Позивамо вас да присуствујете расправи и својим питањима, коментарима и сугестијама допринесете квалитету дискусије. Закључци са овог догађаја помоћи ће одборницима приликом доношења коначне Одлуке о буџету за 2016. годину.

Присутнима ће се обратити председник Општине Рума Слађан Манчић, начелник Општинске управе општине Рума Душан Љубушић и начелник Одељења за привреду и буџет Душан Бараћ.

Јавна расправа је намењена свим заинтересованим грађанима, представницима бизнис заједнице и медија, а посебно представницима удружења грађана које позивамо да критички прате реализацију буџета у наредној години.
По узору на многе развијене локалне заједнице, ове јесени становници општине Рума имају прилику да утичу на трошење новца из буџета своје општине за 2016. годину! Кроз организацију анкете наши грађани су могли да гласају за оне пројекте који су према њиховом мишљењу од највеће важности за општину.
Гласање у Руми организовано је у периоду од 23. до 27. новембра у Општинском услужном центру. У акцији је укупно учествовало више од 500 грађана. Од 7 предлога, највише гласова освојила су ова три предлога:
Санирање објекта јаслице У.П.В.О "Полетарац" у Руми (232 гласа)
Постављање теретане на отвореном у парку поред ОШ "Вељко Дугошевић" у Руми (212 гласова)
Реконструкција трим-стазе и мобилијара у излетишту "Борковац" (198 гласова)

 

Из буџета општине за 2016. годину у зависности од финансијских могућности биће финансирана сва три пројекта са листе предлога са највећим бројем гласова грађана.
На Локалном буџетском форуму имаћете прилику да се упознате и са осталим активностима у оквиру програма Партиципативно буџетирање као и са Нацртом буџета општине за 2016. годину.
Представићемо приходе нашег града, као и планиране расходе за идућу годину. Образложићемо развојне пројекте који су ушли у буџет и друге буџетске ставке.

Придружите нам се у четвртак, 17. децембра 2015. у 12.00 и допринесите квалитету Нацрта буџета своје општине!

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001