Заменик председника општине

величина слова

Александра Ћирић - дипломирани историчар

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Рођенa 1984. године у Руми, где је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала је на Филозофском факултету у Београду, на катедри за историју 2015. године. Исте године запошљава се у румском Музеју, у почетку као приправник а након стручног усавршавања стиче звање кустоса и уз послове кустоса историчара, паралелно обавља и послове потпарола установе.

Самостално и у сарадњи са стручним тимом Музеја организатор је и презентер бројних програма – културно образовног, туристичког и информативног садржаја. Интезивно радећи на проучавању културног наслеђа и различитих историјских епоха публикује научне радове у стручним часописима и каталозима. Активан је члан Музејског друштва Србије и као део стручног тима румског Музеја носилац је највећег признања у националној музејској делатности, награде Михаило Валтровић коју је Музеј добио за стручне програме изведене током 2017. године.

Као млад историчар, од почетка студија интересује се и активно проучава друштвено политичке историјске процесе а од 2013. политички се активира учлањењем у Српску напредну странку.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001