Нови циклус пројекта "Партиципативно буџетирање" почиње 1. септембра

величина слова

28. август 2020.

Од 1. септембра Општина Рума започиње нови циклус пројекта по којем је препознатљива - "Партиципативно буџетирање".

Шесту годину заредом грађанима румске општине омогућено је да директно учествују у креирању општинског буџета. Предлагање пројеката почиње у уторак 1. септембра и трајаће до 10. септембра. Ове године акценат ће бити стављен на електронско предлагање пројеката, а пројектне идеје ће се слати на добро познати мејл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Упитник за прикупљање пројектних идеја се може преузети на Званичној презентацији Општине Рума www.ruma.rs (од 1. септембра) и у две зграде Општинске управе у Руми (Главна 107 и Орловићева 5), као и у свим сеоским месним канцеларијама, где ће у поменутом периоду бити постављене и гласачке кутије у које грађани могу убацити предлоге.

Сваки грађанин може да предложи колико год жели пројеката, не постоји ограничен број, али би требало да пројекти буду у интересу свих грађана, као и да су у надлежности локалне самоуправе.

Нема ни финансијских ограничења за пројекте, али акценат, као и до сада, треба да буде на микро пројектима, од локалног значаја.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001