Дечија оаза у центру Вогња - Партиципативно буџетирање

величина слова

18. фебруар 2020.

Уређени парк у центру Вогња прави је кутак за дружење, рекреацију и разоноду пре свега оних најмлађих, али и свих других становника овог места. Општина Рума је кроз пројекат "Партиципативно буџетирање" обезбедила средства за уређење вогањског парка, створивши безбедније и сигурније окружење за најмлађе становнике села.

Дечију оазу у центру села данас је обишао председник Општине Рума Слађан Манчић, поручивши да свако село, заслужује да има овакав уређен кутак где деца могу са својим родитељима да дођу и да се безбрижно играју и забављају.

Sladjan Mancic"Показали смо још једном да испуњавамо вољу грађана с обзиром да је ово била жеља Вогањаца. Због разних околности, уласка у зимски период, па проблема са извођачем, пројекат није реализован када је првобитно планиран. Међутим, никад није касно, овај парк у центру Вогња привлачи велики број деце која су видим срећна, задовољна и раздрагана. Задовољни смо и ми и Савет МЗ што је посао квалитетно одрађен, почевши од мобилијара, стаза, бехатона, расвете, зеленила у виду чемпреса који су посађени, заштитне ограде, па и до самих зелених површина где је посејана трава, која ће тек нићи. Верујем да ће ово бити омиљено место вогањским малишанима и да ће овде уживати безбрижно", казао је Манчић.

Уређење парка омогућило је и већу безведност на игралишту, а како игралиште не би било тик уз коловоз дуж Бакићеве улице прокопан је и заштитни канал, напомиње Јован Матић, члан Савеза МЗ Вогањ.

Jovan Matic"Вогањ има 1600 становника, има доста деце и ово је нешто што ће их много обрадовати. Центар села је стварно лепо урађен, сада би требало одрадити пешачке стазе да би центар био комплетиран. Причали смо са председником о томе и то ће се одрадити", казао је Матић.

Општина Рума је за уређење парка у Вогњу издвојила близу два милиона динара, а у оквиру Партиципативног буџетирање следе и нови радови на изградњи и уређењу дечијих игралишта на више локација у градским и сеоским месним заједницима.

ледимо жеље и захтеве наших грађана. Имамо исте интересе, а то је да што више оваквих простора опремимо управо за децу коју желимо да извучемо из затвореног простора, којима желимо да пружимо неко здраво одрастање у оваквим срединама. Што се тиче крупнијих пројеката за сада све иде по плану. Тендер за изградњу нове котларнице у насељу "Солидарност" је расписан, баш као и за реконструкцију улица 15. мај и 15. август. Само та два капитална пројекта вредна су 440 милиона динара. Полако припремамо реализацију пројеката из последњег циклуса "Партиципативног буџетирања", тако да ове године у нашој општини ће се као и претходних радити пуном паром", оценио је Манчић.

Voganj

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001