Наградa Руми за примену принципа добре управе

величина слова

21. фебруар 2019.

NagradaKомисија за избор најбоље праксе у области примене принципа добре управе на локалном нивоу донела је Одлуку о добитницима награда, намењених градовима, општинама и градским општинама који су у 2018. години највише допринели развоју и примени принципа добре управе на својој територији.

У области „Транспарентности и учешћа јавности у раду локалне самоуправе“, прву награду освојила је Општина Рума, док су посебна признања у тој области припала граду Пироту и општинама Велико Градиште и Нова Варош.

Признање је данас у Београду уручено председнику Општине Рума Слађану Манчићу, а поред Руме у конкуренцији за награду „Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе“ је било још 12 општина и градова.

Награду су доделили Министарство државне управе и локалне самоуправе и Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“.

Овај пројекат део је ширег програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss Pro“, који реализује Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге.

Nagrada RumaУ области „Одговорности и владавине права“, прву награду освојила је Општина Власотинце.

У области „Равноправности и одсуства дискриминације“, прву награду освојила је градска општина Врачар, док су посебна признања у тој области припала граду Панчеву и општинама Бечеј и Рашка.

У области „Ефикасности и делотворности“, прву награду освојио је град Нови Пазар, док су посебна признања у тој области припала општини Инђија и граду Ужицу.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001