"Партиципативно буџетирање" - Стигли ормарићи у румске основне школе

величина слова

27. децембар 2018.

Крајем прошле седмице у три румске основне школе "Иво Лола Рибар", "Душан Јерковић", "Змај Јова Јовановић" и њихова подручна одељења стигли су ормарићи за ученике.

Опремање румских школа ормарићима је део овогодишњег пројекта "Партиципативно буџетирање", а подсетимо да је пре пре годину дана, кроз исти пројекат, ормариће добила и Основна школа "Вељко Дугошевић".

Колоритни ормарићи са преко 1.650 преградних места равномерно су распоређени, баш онако како су школе и захтевале. Кроз овај пројекат биће, на неки начин, решен и општепознати проблем тешких ученичких торби, и румски ђаци ће од сада у своје ормариће моћи да одложе опрему за физичко, ликовно, књиге и све оно што не морају да носе кући сваког дана.

"Овим пројектом смо заокружили све градске школе и њихова подручна одељења. Верујем да ће нам пројекат "Партиципативно буџетирање" омогућити да то урадимо и у свим преосталим сеоским школама. Овај пројекат је добио велико поверење грађана и зато је важно да се све оно што се уврсти у буџет на крају и реализује", изјавио је координатор пројекта "Партиципативно буџетирање", Драган Косановић и додао да је у току и реализација пројекта изградње дечијих мобилијара у Буђановцима, Доњим Петровцима, Кленку, Никинцима и Малим Радинцима. "Израда свих справа је завршена, преостало је само монтирање и то ће, у случају повољних временских услова, бити врло брзо завршено, баш као и пројекат уређења парка и центалног дела села, који је покренула МЗ Вогањ", напомиње Косановић.

У оквиру четвртог циклуса, који ће се реализовати у 2019. години, у буџет су уврштена три пројекта која ће опет покрити више градских и сеоских месних заједница.

"Када је реч о градским пројектима у наредној години ће се финансирати уређење дечијих игралишта у Лењиновој и Косовској улици, као и уређење излетишта „Борковац“, док ће пројектом уређења аутобуских стајалишта бити обухваћена села: Жарковац, Кленак, Краљевци, Стејановци. Морам напоменути да је локална самоуправа издвојила и додатна средства за уређење аутобуских стајалишта, па ће поред ова четири села још нека бити обухваћена тим пројектом. Новим мобилијарима, аутобуским стајалиштима, дечијим игралиштима ми мењамо слику нашег града и села наше општине. Пракса је показала да сугестије грађана најчешће иду у том правцу, тако да су то неки пројекти које сваке године локална самоуправа финансира и кроз пројекат "Партиципативно буџетирање", закључује Косановић и напомиње да је око 15 милиона динара издвојено за финансирање пројекта "Партиципативно буџетирање" у 2019. години.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001