img

Vesti

Održana XIV sednica SO Ruma

img

"Izveštaj o ostvarenju budžeta u prvih šest meseci ove godine optimizmom pothranjuje naše ubeđenje da ćemo uspeti da ove godine realizujemo sve zacrtane urbanističke i infrastrukturne projekte", izjavio je Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma, nakon danas odrzane XIV sednice lokalnog parlamenta.

"Visok procenat ostvarenosti prihoda u prvih šest meseci govori o tome da smo pre svega budžet pravilno isplanirali, da je dobro izbalansiran i da stvara prostor da ono što smo zacrtali kao razvojne projekte ostvarimo", rekao je Kovačević.

Prihodi i primanja budžeta opštine Ruma za period od 01. januara do 30. juna 2021.godine ostvareni su u ukupnom iznosu od 950.321.443,93 dinara i u odnosu na planirane prihode u 2021. godini ostvareni su sa 42,58%.

Rashodi i izdaci budžeta opštine Ruma za period 01.01.-30.06.2021. godine izvršeni su u iznosu od 755.318.245,17 dinara i u odnosu na planirane u 2021. godini izvršeni su sa 33,84 %.

"Nešto je manji procenat realizacije na strani potrošnje, ali to se objašnjava u svetlu činjenica da nas finansiranje velikih projekata do kraja godine očekuje, a to je pre svega rekonstrukcija Doma vojske i izgradnja objekta vrtića Kockica, tako da će se do kraja godine i sa te strane budžet izbalansirati. Mislim da ćemo imati još jednu uspešnu finansijsku godinu", ocenio je Kovačević.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su Predlog Odluke o donošenju Plana Generalne regulacije Rume.

"Ruma je sredina koja se zaista intenzivno razvija. Taj ubrzani infrastrukturni i privredni razvoj Opštine Ruma potrebno je da prate i izmene u određenim planskim dokumentima. Stoga bilo je nuzno da se azurira Plan generalne regulacije Ruma da bi evidentirane potrebe za razvojem grada i izgradnjom pojedinih objekata u gradu dobile odgovarajući pravni okvir. To znači da se Plan generalne regulacije usaglašava sa zahtevima savremene planske i urbanističke struke i stvara se mogućnost za nesmetani dalji razvoj našeg grada", rekao je Kovačević.

Odbornici su podrzali i Plan i program rada i finansijski plan ustanove Gradska biblioteka "Atanasije Stojković" Ruma za 2022. godinu, kao i Rešenje o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Ruma po trzišnoj ceni, reč je o stambenom objektu u Glavnoj ulici broj 150, koji je putem javnog nadmetanja kupila Eparhija sremska.

U okviru tačke izbori i imenovanja pred odbornicima su se našla rešenja o kadrovskim promenama u nekoliko skupštinskih komisija i saveta.

Važni linkovi
  • Budžet Opštine Ruma
  • Građanski vodič kroz budžet
  • Javne nabavke
  • Konkursi za projekte
  • Energetski ugrožen kupac
  • Informator o radu
  • Statut opštine Ruma
donor
donor
donor
donor