img

Vesti

Jubilarni Rumfest Rok zvuk obeležio prvi koncertni dan

img

Fantastični koncerti, sjajna atmosfera i prava rokenrol svirka obelezila je prvi dan tradicionalne manifestacije Rumfest, koja se ove godine po deseti put odrzala u našem gradu.

Prepoznatljivi dvosegmentni program svake godine drugog i trećeg avgusta objedinjuje muzičke spektakle i gastronomski uzitak.

U dane manifestacije na Gradskom trgu oformi se Vinska ulica gde se mogu pazariti proizvodi vrednih ljudi ovih naših krajeva – od vina, meda, kolača i drugih sremskih gastronomskih đakonija, pa do unikatnih rukotvorina, dok su večernji sati rezervisani za dobre svirke.

Rumljani su sinoć imali prilike da uzivaju u sjajnom rok zvuku, a  više od četiri sata rumsku publiku su zabavljali bendovi Prljavi inspektor Blaza i Kljunovi i Penthouse.

Dobro poznata energija obelezila je Blazin nastup u kome su uzivale sve generacije, ali reklo bi se ponajviše deca. Bend Penthouse je pravo otkrovenje za Rumljane, maestralna izvedba repertoara sastavljenog od domaćih i stranih hitova potvrdila je ono što su organizatori najavljivali - da je niški bend jedan od najboljih srpskih cover bendova.

Uzivala je publika, ali i sami izvođači.

 "Publika je bila fantastična zato što je bilo od 7 do 77 godina, kao Politikin zabavnik, a ja sam se osećao kao Šilja, Miki ili Paja. Ja sam hteo da budem i Hogar i Garfild i da budem svaki lik iz crtanih filmova i da priuštim za sve generacije po nešto. Svirali smo i pesme za decu poput Ivinog vozića ili Kad si srećan lupi dlan o dlan, bila je tu i Pamela za odrasle, a naravno i ona gastarbajterska kad on ode u tuđinu i vrati se sa 70 godina i vidi da je džabe radio, tako da sam uzivao. To je standardan repertoar, a mi uvek počnemo sa nekoliko svojih pesama, onda polako ubacujemo neke legendarne pesme ju roka, pa se opet vratimo na svoje, imamo jednu musaku od pesama i vidimo da ljudima prija", uz osmeh je rekao uvek raspolozeni Blaza.

Direktorka Turističke organizacije opštine Ruma Tatjana Došen, istakla je da Rumfest daje posebnu, najvedriju notu najmasovnijoj manifestaciji Kulturnom letu.

"Zadovoljstvo mi je što ove godine mozemo ponovo da se okupimo, priredimo našim sugrađanima divni prodajni deo, zatim sjajne koncerte obe večeri. Zajedničkim naporima sa Kulturnim centrom smo organizovali program i sigurna sam da će se sugrađani uzivati oba festivalska dana", kazala je Tatjana Došen.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević izrazio je zadovoljstvo što se manifestacija Rumfest, pridruzila redu višedecenijskih manifestacija koje se veoma uspešno organizuju u našoj opštini.

"Ruma je grad značajnih muzičkih festivala, likovnih i knjizevnih kolonija, knjizevnih susretanja i ostalih umetničkih stvaralaca. Danas se tom redu festivala pridruzuje i Rumfest, što je dokaz da se u našoj sredini ova manifestacija, da tako kazem, primila i ostvaruje svoju društvenu misiju i da na naše i vaše zadovoljstvo uspešno predstavlja ono što je ponos naše opštine, a to su vredne ruke naših poljoprivrednika, vinogradara, domaćica, jer ovo je manifestacija koja afirmiše stvaralaštvo u oblasti gastronomije, vinogradarstva i domaće radinosti. Želim da ove dve večeri Rumljani pokazu kakvi su domaćini, a oni koji dolaze da znaju da ovde uvek ima onih koji će ih rado prihvatiti i ugostiti", izjavio je Kovačević.

Nakon rok večeri, repertoarom današnjeg koncertnog dana dominiraće tradicionalni zvuci. Nastup Cakane je zakazan za 21 čas, a nakon nje na binu će izaći najaktuelniji srpski trubač Dejan Petrović i njegov Big Bend .

Važni linkovi
  • Budžet Opštine Ruma
  • Građanski vodič kroz budžet
  • Javne nabavke
  • Konkursi za projekte
  • Energetski ugrožen kupac
  • Informator o radu
  • Statut opštine Ruma
donor
donor
donor
donor