img

Вести

Кампања за већу безбедност деце у саобраћају

img

Print

Агенција за безбедност саобраћаја при Влади РС, у циљу подизања безбедности деце у саобраћају, донирала је 460 бојанки "Пажљивко" свим румским предшколцима и 490 књига "Пажљивкова правила у саобраћају" ђацима прваци наше општине.

Одељење за друштвене делатности предало је књиге директорима образовних установа, а многе школе су већ започеле поделу ђацима првацима и предшколцима.

Од почетка осмишљавања концепта будуће кампање посвећене безбедности деце, један од кључних циљева био је да се ова веома важна активност поново врати у школе, односно да се учитељи подстакну да са децом редовно обрађују теме из саобраћаја. За достизање задатог циља било је неопходно припремити материјал на који се учитељи могу ослонити у раду, а који ће истовремено бити разумљив и занимљив и деци. Израда илустрованих књига наметнула се као логично решење, па је тако настала идеја за „Пажљивкова правила у саобраћају“.

У књизи „Пажљивкова правила у саобраћају“ обухваћене су све оне најважније, животне лекције, које деца треба да савладају како би била безбеднија у саобраћају. Обрађене су теме везане за пешачење и прелазак улице, игру, вожњу аутомобилом, вожњу бицикла, понашање на селу и прелазак преко пруге. Дакле, описане су све ситуације у којима се деца могу наћи, било самостално, у друштву или са неким старијим. Уз веома мало текста, тек онолико да се деци додатно појасне неке ситуације, и ненадмашне илустрације Маринка Лебовића, представљен је још један од дефинишућих елемената кампање.
donor
donor
donor
donor