img

Вести

Акција добровољног давања крви

img

Print

Због актуелне епидемиолошке ситуације смањен је одзив добровољних даваоца, па су смањене и резерве крви свих крвних групаа. Тренутно, поред Клиничког центра Војводине, Дечије болнице, Института у Ср. Каменици, велики потрошач јединица крви је и Ковид болница на Мишелуку у којој се лече пацијенти из целе Војводине. На жалост број давалаца крви није сразмеран броју потребних јединица крви на дневном нивоу!

Црвени крст Рума обавештава и позива добровољне даваоце свих крвних група, као и све хумане Румљанке и Румљане који желе и могу могу  да дају крв, да се одазову акцији добровољног давања крви, која се организује у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, у четвртак, 4. новембра 2021. године, у времену од 8 до 12 часова, у Дому пензинера у Руми, улица Вељка Дугошевића 125.

Даваоци крви који су примили вакцине против вируса Covid-19, могу дати крв одмах уколико су примили Pfizer или Sinopoharm вакцину. Даваоци који су примили Spуtnik V или Astra Zeneca вакцину, давање крви треба да одложе на две недеље.

Невакцинисани даваоци такође могу дати крв, уколико су здрави.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor