img

Вести

Улагање у спортску инфраструктуру - Трибине у Вогњу

img

Print

Радови на унапређењу спортске инфраструктуре у румској општини који су планирани за ову годину приводе се крају. Председник Општине Рума, Слађан Манчић, обишао је данас радове на изградњи трибина на стадиону ФК "Слога" у Вогњу.

"Пре неколико дана смо почели са изградњом трибине на фудбалском терену у Вогњу. Месна заједница Вогањ је у оквиру пројекта за спортску инфраструктуру конкурисала за пројекат трибина и добили су скоро 5 милиона динара за изградњу трибина са 350 места. Радови су кренули доста добро. Што се тиче других радова, завршени су радови и у Добринцима и у Руми на терену ФК "Јединство" у смислу постављања расвете на теренима. Били смо у Никинцима и испратили смо како то изгледа, иста је ситуација и у Добринцима и на терену "Јединства", ти радови су завршени. Са завршетком ових трибина које се граде завршићемо онај део посла који смо расписали у смислу вредноси 12,5 милиона динара. Остало је негде око милион и девесто хиљада динара с обзиром да партија ФК "Граничар" у Грабовцима није прошла на првом тендеру, поступак смо поновили и ту се отвара нова набавка, тако да све оно што смо планирали да уложимо у току ове године биће и реализовано", изјавио је председник Манчић.

Члан Савета МЗ Вогањ, Јова Матић, каже да је изградња трибине веома значајна за село јер се на стадиону окупља омладина.

"Како неће бити значајно за село, ипак ту долази омладина и увече се игра кад је хладовина, да не играју по врућини. Све више играча се окупља, један период је било празно. Све је то захваљујући локалној самоуправи на челу са председником Манчићем која нам стварно помаже и да није тога село би се можда и угасило до сада. Тренутно смо међу првима у Сремској лиги", рекао је Матић.

На стадиону ФК "Сремац" у Добринцима урађена је комплетна расвета, вредност радова је 1.83 милиона динара са ПДВ-ом, рекао је Мирко Честић, председник Савета МЗ Добринци.

"Значи нам пуно да може да тренира свако, и млађи и старији, посебно играчи који преко дана раде или иду у школу, тако да сада могу и увече да тренирају и одржавају утакмице у свако доба. Ми смо већ две сезоне у Сремској лиги и са овим рефлекторима имамо свакако боље услова и за Сремску и евентуално и за неки виши ранг", рекао је Честић. 
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor