img

Вести

Општина издвојила 15 милиона динара за стручну праксу и јавне радове

img

Print

И ове године Општина Рума ће финансирати мере активне политике запољшавања. Општинско веће је на XLVIII седници изгласало Локални акциони план запошљавања Општине Рума за 2018. годину, а основни циљеви активне политике запошљавања у овој години усмерени су на:

-Побошљање услова на тржишту рада и усклађивање понуде и тражње;

-Улагање у људски капитал и унапређење квалитета радне снаге;

-Подстицање запошљавања и социјалну инклузију теже запошљивих лица.

Општина Рума је за спровођење ЛАП-а запошљавања обезбедила 15 милиона динара и у 2018. години ће се финансирати стручна пракса и јавни радови.

Расподела средстава је овог пута другачија у односу на раније године, када је за обе мере било издвојено по 7,5 милиона динара. Овог пута 10 милиона динара је усмерено на финансирање стручне праксе, а 5 милиона на јавне радове, каже председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Како се развија наша општина, из дана у дан, треба да имамо мање социјалних случајева, а више запослених. Мишљења смо да смо створили добре услове да се многи људи, који би иначе били ангажовани кроз јавне радове, запосле у реалном привредном сектору. Дана 8. фебруара имамо 224 људи мање на евиденцији Националне службе за запошљавање(НЗС) него што је то био случај на почетку године 1. јануара. Зато смо се одлучили да већи део средстава усмеримо ка младим људима који завршавају школе, факултете и омогућимо им да стекну праксу. Ми ћемо свакако код НЗС конкурисати за додатна средства за финансирање јавних радова, али и ако се она не одобре мислим да ћемо са 5 милиона динара бити довољно за ову меру", рекао је Манчић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor