img

Вести

Епидемиолошка ситуација - Једно одељење у Руми прелази на онлајн наставу

img

Print

Закључно са јучерашњим даном у румској општини 183 особе су позитивне на корона вирус. Ковид амбуланта је продужила своје радно време и од данас ради сваки дан од 7 до 22 часа.

Новина у односу на претходне дане је да ће једно одељење седмог разреда у румској ОШ "Душан Јерковић" прећи на онлајн наставу.

"Два ђака имају симптоме корона вируса, по препорукама школских тимова и Школске управе и Штабова које се баве школством од данас једно одељење седмог разреда у поменутој школи прелази на онлајн наставу", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић и поновио апел да се људи придржавају прописаних превентивним мера, јер према најавама струке могуће је додатно погоршање ситуације.

"Придржавајте се мера, избегавајте гужве, вакцинишите се и водите рачуна о свом здрављу. Што се више нас вакцинише, мања је вероватноћа да имамо тежу слику. Ми се понашамо одговорно, увели смо ванредну ситуацију, пооштрили мере, пратимо ситуацију у школама и установама и на терену, али свако од нас мора да се укључи у ову борбу", оценио је Манчић.

"Ковид амбуланта ради од 7 до 22 сата, појачавају се лекарске екипе, јер тамо су гужве, људи чекају у реду, на нашу срећу немамо још тежих слика, поготово код људи који су вакцинисани", рекао је Манчић.
donor
donor
donor
donor