img

Вести

Уређење центра Витојеваца

img

Print

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на уређењу центра Витојеваца. На захтев МЗ Витојевци Општина Рума је финансирала радове на две локације у центру села. Механизација данас приводи крају радове на уређењу паркинг простора, а у плану је и реконструкција тротоара у селу у дужини од 400 метара.

"Паркинг са једне стране сеоског Дома културе, где се налази локал фудбалског клуба и продавница је завршен. Леп простор, површине од око 700 метара квадратних. Са друге стране Дома културе се завршавају радови на изградњи новог паркинг простора. Добићемо једну лепшу слику села, уређену, лепо се уклопило и дечије игралиште, које смо недавно, кроз  општински пројекат "Партиципативно буџетирање" поставили у центру села. Видим да је Савет МЗ обезбедио земљу да поравна простор, да посеје траву, додатно украси парк и верујем да ћемо добити једну заокружену складну целину у центру Витојеваца", изјавио је председник Манчић

Општина Рума је за радове издвојила 4,9 милиона динара.

"Посао радимо из уговора о текућем одржавању путева, који је вредан скоро 70 милиона динара. Да појасним да не буде забуне као у Платичеву, да испадне да радимо посао, а не знамо цену. Ми смо цене коштања добили када је понуђач победио на тендеру. Наш надзор излази на терен, премерава површине, бележи утрошак материјала и пошто су овде радови при крају процена је већ завршена и вредност је 4,9 милиона динара", појаснио је први човек локалне самоуправе и додао да се у румској општини отварају нова градилишта.

"Машине настављају даље. Отворено је градилиште у Руми, асфалтираћемо нову улицу, везу Гробљанске и Железничке улице. Ту улицу смо инфраструктурно опремили, сада се увелико ради на припреми асфалта. Врло брзо биће асфалтирана и пешачко - бициклистичка стаза Путинци - Доњи Петровци, наравно биће постављени и мостићи. Иду радови и у Добровољачкој улици, а пуштамо и тендер за инфраструктуру, тј. уређење тротоара. Радићемо и у Руми и у селима. Разговарали смо са Саветом МЗ Витојевци, остало је да уредимо око 400 метара тротоара и то ћемо завршити. Са повољним временским условима за садњу почеће и реализација пројекта озелењавања улице 15. август", поручио је Манчић.

Председник Савета МЗ Витојевци Горан Радовић похвалио је сарадњу са локалном самоуправом и оценио да Општина Рума има слуха за пројекте подизања квалитета живота у овом селу.

"Нама паркинг није значајан само естетски, он нам је од функционалног значаја, јер нисмо имали где да се паркирамо, а све нам је у центру села и пошта, амбуланта, месна канцеларија, продавница... Такође, наше село јесте мало, али бележи се пораст наталитета. Имамо доста школараца, стога нам је и уређен тротоар потребан и задовољни смо што је општина уважила наш предлог", казао је Радовић.

Када је реч о путној инфраструктури треба додати и да је на територији целе румске општине започет посао обнављања хоризонталне сигнализације.
donor
donor
donor
donor