img

Вести

Реконструкција Дома културе у Буђановцима

img

Print

Јуче су почели финални радови на реконструкцији Дому културе у Буђановцима на којем је било грађевинских радова и претходних година, али је локална самоуправа одлучила да ове године издвоји 6.868.000 динара за комплетну реконструкцију овог објекта.

"Овај Дом културе смо у претходним годинама по деловима реконструисали - мокри чвор, једна просторија, једна врата, један прозор, олуци, кров итд. Ове године смо одлучили да издвојимо много више средстава за реконструкцију што подразумева замену 32 рупе у смислу столарије, да ли су то врата или прозори, и скоро 1500m² фасаде која ће бити урађена у наредних месец дана, тако да ће овај објекат који је на лепом месту у лепом селу добити нови сјај и мислим да ће почети да се користи у већој мери него што се до сада користио", рекао је председник Општине Рума, Слађан Манчић приликом обиласка радова.

Некада су се сва културна дешавања у селим одвијала управо у оваквим објектима.

"Судбина свих домова културе је да су у претходном периоду због брзине живота, због пораста стандарда, због нових технологија, помало постајали запостављени. Ми се трудимо да улажемо у њих и надамо се да када се овај објекат заврши, када постане много лепши, приступачнији и квалитенији, да ће га онда и мештани у већој мери користити. Са друге стране мислим да ће дати многу лепшу слику самом селу, с обзиром да је ово велик објекат у центру који има ширину на раскрници", изјавио је Манчић.

Вредност тендера за уређење објеката по месним заједницама је 15 милиона динара плус ПДВ. Следеће што ће се радити у оквиру овог тендера је унутрашњост Дома културе у Кленку. За те радове је издвојено 5.300.000 динара. Такође, радиће се спољна фасада амбуланте у Хртковцима, а вредност ових радова износиће 3 милиона динара.

У претходном периоду урађени су домови културе у Платичеву, Стејановцима и Добринцима. "Идемо редом у складу са могућношћу и по приоритету, ако тако смем да кажем, јер су нам сви приоритет, али једноставно немогуће је све одједном урадити. Буђановци су велико, добро село, доста смо помагали, али све што смо радили у претходном периоду показало се да није било довољно јер је велик објекат и из тог разлога смо решили да распишемо тендер тако да Дом културе буде комплетно завршен", додао је Манчић.

Зоран Југовић, председник Месне заједнице Буђановци је оптимиста када је у питању повратак омладине у Дом културе.

"Чињеница је да ће мештанима много значити реконструкција Дома културе. У сваком дому културе су се у прошлости дешавале културне манифестације, игранке, и сви смо ми излазили - ја као младић сам излазио у Дом културе. Ваља радити на томе, гледати вратити децу у што већем броју у Дом културе. Вреди покушати, оптимиста сам и мислим да би се многи вратили у Дом културе да има дешавања", рекао је Југовић.
donor
donor
donor
donor