img

Вести

Одржана радионица у оквиру пројекта "Политике за димензију инклузије Рома у Европи"

img

Print

У оквиру пројекта "Политике за димензију инклузије Рома у Европи" из програма Erasmus+ у ССШ "Бранко Радичевић" у Руми одржана је петодневна радионица под називом "Како комуницирати са члановима Ромске заједнице и олакшати међукултуралну комуникацију". Радионица је трајала од 23. до 27. августа, а учествовали су партнери из Румуније, Турске и Србије.

Пројекат истражује укључивање ромских ученика и њихових родитеља у програм, проблеме са којима се суочавају, како предузети ефикасне мере како би се осигурао једнак третман и приступ ромских дечака и девојчица квалитетном и редовном образовању, тестира инклузивни и прилагођени модел наставе и учења укључујући подршку учењу и мере за борбу против неписмености. Модел ће повећати приступ квалитетном образовању ученика, смањити рано напуштање школе, размотрити потребе појединих ученика и подстицати већу родитељску укљученост.

Тим поводом у Културном центру "Брана Црнчевић" одржана је евалуација догађаја, а шефица Одељења за локални економски развој Општине Рума, Јасмина Стојанац Зорић је учесницима у радионици доделила сертификате о успешном учешћу на тренингу.
donor
donor
donor
donor