img

Вести

Асфалтирана Змај Јовина улица у Грабовцима

img

Print

Председник Општине Рума, Слађан Манчић, обишао је данас радове у Грабовцима. У току је асфалтирање Змај Јовине улице у центру овог села, дужине скоро 200 метара. Породична кућа Комадиновић налази се на крају ове улице која до сада никада није имала асфалт.

"Урадили смо ову улицу до последње куће, до куће породице Комадиновић која ту живи колико сам чуо 80 година. Ми смо сада урадили ову улицу на захтев и Савета месне заједнице Грабовци и председника МЗ и свих ових људи овде. Породица Комадиновић је заслужила да добије асфалт до своје куће јер у зимском периоду када је киша и када су лоши временски услови тешко су функционисали у смислу одласка и доласка до своје куће. Са друге стране мало села има у центру фудбалски терен попут Грабоваца, тако да дуж целог фудбалског терена када се играју фудбалске утакмице, да не кажем цело село, али маса људи овде присуствује тим утакмицама, тако да смо и дуж целог терена урадили улицу. Почели смо са 5 метара ширине од куће Комадиновића до изласка према центру ширимо је на 7 метара с обзиром на то да ће са те стране бити и тротоар", рекао је председник Манчић. 

У Грабовцима се већ три дана раде припремни радови с обзиром да у Змај Јовиној улици никада није било асфалта. Данас ће бити завршено асфалтирање, а у току сутрашњег дана наставиће се радови на уређењу банкина, посипање, обележавање. Са овог пута се улази у парцеле "Војводина шуме" који с времена на време врше експлоатацију дрвета, па ће бити обележено да велики терети неће моћи да иду овом улицом. На захтев Месне заједнице сутра ће бити урађени лежећи полицајци на три локације у самом центру села, поред школе, Дома здравља и у центру села. Сви радови се финансирају из уговора о текућем одржавању путева, по предрачунима коштаће између 4 и 4,5 милиона динара.

Председник Манчић је рекао да се види нова енергија у селу.

"Дошли су неки нови људи који имају нову енергију, који знају шта су недостаци у селу и прво што су тражили је да се уради ова улица која је као што рекох у центру села са једне стране, а са друге стране породица која ту живи више од 80 година на неки начин је задовољена у смислу изградње ове улице", изјавио је председник Манчић. 

Живко Цветковић, председник Савета месне заједнице Грабовци захвалио се председнику Манчићу и локалној самоуправи на разумевању.

"Са председником општине и Општинским већем имамо добру сарадњу и имамо назнаке да ће се у догледно време уложити додатни напор да се село покрене из мртвила, неколико година се није улагало овде. Ово што се ради у Грабовцима може само помоћи да се смањи одлив становништва, то је судбина свих села па и Грабоваца, омладина из руралних средина тежи да одлази ка већим центрима. Ако им не обезбедимо да имају сличне  условима које имају у граду још ће бити већи одлив, тако да инфраструктура је основ свега, ова путна инфраструктура делом ће задржати нашу омладину овде", изјавио је Цветковић. 

Радивој Комадиновић, мештанин Грабоваца чија се кућа налази на крају ове улице захвалан је и председнику Манчићу и председнику МЗ Грабовци.

"Срце ми је пуно што смо то дочекали. Годишње шест месеци возило ми је стајало у гаражи. Срећа па нисам имао толику потребу док сам млађи, а сад кад сам старији много више ми значи", рекао је Комадиновић.
donor
donor
donor
donor