img

Вести

Повећани капацитети "Комуналца" - Испоручена прва количина нових контејнера

img

Print

Процедура набавке нових контејнера за потребе Јавног предузећа "Комуналац" је завршена и данас је испоручена прва количина од 30 контејнера. У наредне две недеље очекује се да ће и преосталих 60 контејнера бити испоручено, као и 4 велика контејнера која ће бити намењена за одвожење смећа на регионалну депонију.

"Оно што је важно рећи јесте да Општина Рума расте, повећава се број становника, има доста људи који се досељавају у нашу локалну самоуправу и постоји потреба да се повећају капацитети, да се побољша и унапреди рад ЈП "Комуналац". Укупна вредност је нешто преко 8 милиона динара. Контејнери који су данас стигли, оних 60 које очекујемо коштали су 3,44 милиона, а велики контејнери који имају 35 кубика и који ће бити у функцији за одвожење на регионалну депонију коштају 4,7 милиона динара са ПДВ-ом", рекао је начелник Општинске управе Општине Рума, Душан Љубишић.

Драган Панић, директор ЈП "Комуналац" је рекао да је циљ да се румска депонија затвори. "Склопљен је уговор са регионалном депонијом "Срем-Мачва" о ношењу смећа и чинимо све да у што краћем року започнемо ту активност, што ће свакако свим грађанима донети бољитак у животу. С обзиром на чињеницу да смо сведоци да се постојећи број контејнера врло брзо пуни, мада ми то купимо и склањамо сваког дана, указала се потреба за додатним бројем контејнера. Општина је обезбедила средства, набавила контејнере и ми ћемо сада управо после овог разговора разместити ових првих 30 на све локације које су за сад биле са контејнерима, појачаћемо број контејнера, а у наредној испоруци ћемо видети где је најкритичније па ћемо поставити додатни број контејнера", изјавио је директор Панић и додао да ће одређени број контејнера у зависности од потребе поставити и у сеоске месне заједнице.
donor
donor
donor
donor