img

Вести

Теквондо клуб "Змај" у ЕУ пројекту прекограничне сарадње

img

Print

Пројекат "Јачање перспектива запошљавања у сектору за спорт особа са потешкоћама СТЕПин“ финансира се средствима Европске уније у оквиру IPA II програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине. Средства намењена за спровођење овог пројекта износе 141.347,73 евра, а Европска унија га суфинансира у износу од 120.145,57 евра.

Пројекат заједно спроводе Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, Параолимпијски комитет Босне и Херцеговине, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду и Теквондо клуб "Змај" Рума.

Циљ пројекта СТЕПин је јачање перспектива запошљивости младих кроз едукацију у пољу професионалних услуга у сектору за спорт особа са потешкоћама. Овај сектор, до сада неистражен, представља иновативни приступ у повећању запошљивости у прекограничној регији, а који до сада није нашао своје место у досадашњим наставним плановима и програмима формалног образовања, већ се реализује личним напорима појединаца који раде као тренери, спортски администратори, професори спорта и физичког васпитања и здравствених студија. Поред пружања приступа новим услугама и приликама запошљавања, СТЕПин ће допринети друштвеној инклузији у прекограничном подручју и побољшати прилике особама са посебним потребама да се баве спортом.

Једна од првих активности реализације пројекта је била организација Отварајуће конференције у Сарајеву 17.07.2021. године, како би се циљна група пројекта, али и шира јавност упознала са активностима пројекта СТЕПин који ће трајати до 18.08.2022. године.

Учесницима су представљене активности СТЕПин пројекта, са посебним акцентом на покретање СТЕПин платформе, која ће пружати могућности учешћа на онлајн едукацијама, а које ће бити посебно креиране за потребе запошљавања у сектору за спорт особа са посебним потребама. Учесници едукације ће добити прилику да присуствују тренинг сесијама међународних класификатора у Србији и Босни и Херцеговини. ТК "Змај" ће наредне године бити домаћин једног од пројектних догађаја.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor