img

Вести

Прејаке Рускиње боље од српског шампиона

img

Print

Одбојкашице „Визуре“ нису успеле да изненаде моћни „Динамо“ из Казања, па је руска екипа славила вечерас у Руми, у 4. колу Лиге шампиона са 0:3, по сетовима 12:25, 15:25 и 18:25.

Дилеме није било нити једног тренутка, а првак Србије је бивао све бољи како је меч одмицао. На жалост, то није било довољно да бар у једном сету озбиљније запрете гошћама.

У одличној атмосфери пуне румске хале Слађана Ерић једина је освојила двоцифрени број поена за „Визуру“ – 12, док су код руског тима најбоље биле Ирина Воронкова са 24 и Јевгенија Старцева са 13 поена.

„Доста стегнуто смо почели утакмицу, тек негде половином другог сета смо се опустили и почели да играмо онако како треба. Противник је изузетно добро примао сервис, чак не бих рекао да смо лоше сервирали, напротив“, рекао је након меча тренер српског шампиона Дејан Десница. „Са друге стране ми нисмо имали решење за сервис Воронкове, у првом мечу у Казању смо успевали да одличним пријемом неутралишемо њен индивидуални квалитет, овог пута нисмо. Када вас „Динамо“ помери на пријему највероватније вас изблокирају или поентирају из контранапада. Похвалио бих своје девојке, јуначки су се бориле, није лако играти против екипе каква је „Динамо. Радићемо напорно да поправимо неке елементе игре“, поручио је стратег румске екипе.

Тренер Десница се захвалио румској публици на подршци и поручио да ће „ајкулице“ бити спремне за нови меч у Лиги шампиона против Марице.

Капитен „Визуре“ Слађана Ерић сматра да је њена екипа вечерас могла да прикаже и бољу игру, али је и констатовала да су ривалке из Русије једна од најбољих екипа у Европи.

„У оваквим мечевима видимо колико можемо против најбољих. Драго ми је због неких позитивних момената у игри, али генерално нисам задовољна вечерашњим издањем. Било је можда пар тих елемената са којима не можете да парирате у домаћем првенству, а камоли против првака Европе. Надам се да ћемо освојити бодове у два последња меча Лиге шампиона. Наредни меч у Руми против бугарске „Марице“ 20. фебруара у Руми биће много тежи него онај први у коме смо славиле. Озбиљним приступом можемо да направимо резултат и верујем у ове девојке и очекујем квалитетније партије“, истакла је Слађана Ерић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor