img

Вести

Вредна донација Полицијској станици Рума

img

Print

Општина Рума наставља дугогодишњу праксу да из локалног буџета издваја средства за опремање и побољшање услова за рад Полицијске станице Рума.

Председник Општине Рума Слађан Манчић уручио је данас начелнику ПС Рума Влатку Тадићу, донацију вредну  4.755.912 динара са ПДВ-ом, а поред два возила: џипа Dacia DUSTER и мотоцикла Honda CB500XA, румска полиција је добила прегршт опреме за саобраћајне контроле, форензичку опрему за обављање увиђаја, полицијске опасаче, фотоапарате и другу технику.

Председник Манчић је приликом примопредаје нагласио да је Полицијска станица у Руми, поред здравствених радника у Дому здравља, у претходном периоду поднела највећи терет у смислу борбе за здравље и животе људи, у времену које је обележила епидемија корона вируса, те да су им сви у локалној самоуправи веома захвални на досадашњем ангажману, поручивши да ово није ни прва, ни последња донација ПС Рума.

"Ово је само један гест солидарности Општине ка Полицијској станици и показатељ добре сарадње. Само заједничким снагама и оваквим донацијама можемо да дођемо до заједничког циља, а то је да подигнемо ниво сигурности и безбедности наших грађана. Због административних процедура, а после и саме епидемиолошке ситуације, допремање мотоцикла за саобраћајну полицију и аутомобила за Одељење логистике је мало каснило. Но, кажем ово није ни прва, ни последња донација, морам рећи да смо ми из нашег буџета недавно овде финансирали и уређење готово 1.800 квадратних метара службеног паркинг простора, за шта је издвојено нешто мало преко 3,6 милиона динара. У сваком случају све су то мале паре у односу на оно шта све ови људи у Полицијској станици раде и за грађане", изјавио је председник Манчић уручивши кључеве донираних возила начелнику Тадићу.

Начелник Полицијске станице у Руми, потпуковник полиције Влатко Тадић се захвалио локалној самоуправи на донацији која ће, како је оценио, подићи ефикасност и успешност рада полицијских службеника и олакшати им посао.

"Теренско моторно возило ће повећати у многоме квалитет и ефикасност рада полицијских службеника криминалистичке форензике који, морам то нагласити, поред подручја Полицијске станице у Руми обављају своје послове и на подручју Полицијских станица Пећинци и Ириг. Саобраћајни мотоцикл такође ће побољшати контролу и регулисање саобраћаја на свим путевима на подручју Општине Рума, посебно у летњем периоду. Ово је само једна у низу донација коју нам је Општина Рума обезбедила у протеклим годинама што је пре свега израз једне одличне сарадње коју имамо, а све у циљу унапређења безбедности грађана Општине Рума", рекао је Тадић.

Средства за донације обезбеђена су од општинских прихода остварених од наплате казни у саобраћају.
donor
donor
donor
donor