img

Вести

Модерна расвета у излетишту Борковац

img

Print

Данас се приводе крају радови на постављању јавне расвете у излетишту Борковац. Најмодернијом лед расветом биће осветљена пешачка стаза која се протеже тик у Борковачки канал, од Девојачке чесме до мостића и спаја постојећом трим стазом која је раније осветљена.

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове у Борковачкој шуми где ће новом расветом бити покривено око 700 метара пешачке стазе.

"Постављено је 24 стуба, 21 стуб висине 5 метара, 3 стуба висине 7 метара, лепа, модерна, лед расвета чија се трајност процењује у сатима за 11 година константног рада, апсолутно нешто најмодерније у овом моменту. Ово је изузетно значајна локација за нас, ова шуму можемо назвати плућима нашег града. Знамо да је много Румљана користи за рекреацију, шетњу, бављење спортом, тренинг и мислим да ће бити много пријатније у вечерњим сатима, погово на овим температурама, ако су те стазе осветљене. На моје задовољство, али верујем и свих оних који ове стазе користе за све те сврхе, вечерас ће бити пуштена струја и засијеће пешачка стаза тик уз Борковачки канал", изјавио је председник Манчић.

Борковачка шума и само излетиште пружају много могућности, али и обавезују на константо улагање. Општина Рума је свесна тога, каже председник Манчић, стога су даља улагања и у одржавање и у нове садржаје сасвим извесна.

"Борковац је пун могућности које треба искористити, а ми се трудимо да оплеменимо простор у што већој мери. Вероватно ћемо у перспективи од овог дрвеног мостића, који смо такође у току ове ове године реконструисали, продужити расвету до Борковачког језера. Преконтролисаћемо расвету на пешачкој стази која је прва добила осветљење. Обнављамо мобилијаре, видим да је "Комуналац" кренуо у кошење траве, неопходно је и чишћење канала, то су ствари које морају стално да се раде. Сигурно да ћемо и у будућности овде доста улагати, али морамо апеловати и да се чува оно што већ имамо", рекао је председник Општине Рума.

Вредност радова је око 4,9 милиона динара без ПДВ-а, а извођач је румска компанија Фелт.
donor
donor
donor
donor