img

Вести

Одржана промоција војних школа у Руми

img

Print

Екипа војних школа из Београда промовисала је данас у Руми конкурс за војне школе (Средња стручна војна школа, Војна гимназија и Медицински факултет ВМА) за школску 2018/19. годину.
Ученици из румске општине имали су могућност да се ближе упознају са студијским програмима и условима за школовање на војним школама, али и о обавезама и одговорностима које носи војни позив.
Потпуковник Милош Витас из Универзитета одбране Војне академије каже да тренутно влада повећено интересовање за војне школе.

"Очекујемо и ове године велико интересовање ученика да наставе своје школовање у нашим војним школама. Пораст интресовања за упис у војне школе приметан је већ неколико година, а посебно је повећано интересовање међу девојкама. Нудимо велике погодности, а једна од највећих је да наши кадети и ученици не морају да чекају на посао, након промоције чека их радно место. Ипак, то радно место носи велику одговорност, обавезу за даље усавршавање у струци, лично усавршавање и бригу о повереним средствима и људима", рекао је потпуковник Витас и додао да су сви студијски програми акредитовани и признати по болоњском систему образовања, те да су у жижи интересовања војно - електронско инжињерство и информациони системи, те менаџмент у одбрани.

Кадет Лазар Голић, ученик четврте године Војне академије, смер противваздухоплоне одбране, за војни позив се одлучио одмах након основне школе и каже није погрешио.

"Препоручио бих свима Војну академију јер има много предности, загарантован је посао, стекну се лепа искуства, добри другари, али Војна академија носи и одређене обавезе и није све баш као у серији. Устаје се свако јутро у 6, нема изласка у град кад ко пожели, морају се испољити врлине, радне навике, уложити труд и то ће се на крају исплатити. Систем образовања је такав да ће сваки ученик стећи радне навике и уз предан, редован рад све је лако постићи", поручио је Голић.

Са данашње промоције војних школа у Руми је поручено и да су ученицима обезбеђени сви услови за успешно студирање, бесплатан смештај у интернату, исхрана, униформа, стипендије за најбоље ученике(Војне академије иМедицински факултет ВМА) од 12.000 динара па навише у зависности од просека и дисциплине током школовања.

 
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor