img

Вести

Велико интересовање за бесплатну школу пливања

img

Print

Спортски савез општине Рума и ове године организује, под покровитељством Општине Рума, бесплатну школу пливања за сву децу из наше општине.

Јуче је на базену Борковац одржан први састанак са родитељима како би се утврдили термини и групе у које ће деца бити распоређена. Генерални секретар  Спортског савеза општине Рума Милош Марковић напомиње да ће са малишанима радити врхунски тренери, који годинама раде са децом.

"Радује нас велико интересовање, колико видимо има пријављене деце и из околних општина. И ове године је омогућен рад са врхунским тренерима који су овде ангажовани већ неколико година и за сада имамо преко 200 пријављене деце. Морам напоменути да је пријављивање и даље у току, данас смо имали састанак са родитељима, а од среде креће школа и обука на базену. На крају сезоне деца ће добити дипломе. Имамо велики проценат успешности што се тиче обуке и надам се да ће ово бити једно занимљиво лето за све полазнике школе пливања", изјавио је Марковић.

Један од инструктора у школи пливања Борислав Крстић, наглашава да су добродошла сва деца, пливачи и непливачи.

"Децу ћемо поделити по групама, како би се обука лакше спроводила. Биће места за пливаче, непливаче, за децу која се плаше воде, радићемо на пропливавању, раду руку и ногу, на вежбама дисања. И у великом и у малом базену су стручно оспособљена лица, професори физичког, људи који су завршили више школе за пливање, све је безбедно, имамо и спасилачку службу. Сигуран сам да ће деца уживати и успешно савладати обуку", рекао је Крстић.

Бесплатна школа пливања трајаће наредна два месеца, а сама сезона на румском базену почела је више него одлично истиче Игор Дамјанчук, директор Спортског центра "Рума".

"Школа пливања је само прва активност која креће на базену, јер нас током целог лета очекују занимљиви програми. Стога сам сигуран да ће базен "Борковац" бити једна од омиљених дестинација у Руми. Задовољни смо како је стартовала купалишна сезона, задовољни су и посетиоци условима које нудимо. Не крију да им је базен недостајао и сви заједно очекујемо једну успешну сезону", рекао је Дамјанчук.

Школа пливања ће се организовати у неколико јутарњих и послеподневних терминима.
donor
donor
donor
donor