img

Вести

Подељено 210 пакета помоћи - Донација ГИЗ-а, Црвеног крста и СКГО

img

Print

Ове седмице у Општини Рума подељено је 210 хуманитарних пакета, са хигијенским и дезинфекционим средствима, социјално најугроженијем ромском становништву, које живи у подстандардним насељима.

Реч је о донацији коју су Општини Рума, на иницијативу Министарства државне управе, обезбедили: ГИЗ - Немачка организација за међународну сарадњу, Стална конференција градова и општина и Црвени крст.

Представници Општине Рума и румског Црвеног крста дистрибуирали су пакете становништву које живи у нехигијенском насељу на румском Вашаришту, а затим и социјално угроженој ромској популацији у Доњим Петровцима, Грабовцима и Кленку.

Председник Општине Рума Слађан Манчић се захвалио донаторима који су својим чином још једном потврдили добру сарадњу коју имају са румском локалном самоуправом.

"Ми имамо изузетно добру сарадњу и ово није прва донација од стране ГИЗ-а према румској општини. Помагали су нам и у време короне, донирали доста заштитне опреме, дезинфекционих средстава, добили смо и компјутерску опрему за наш Црвени крст, затим електричне бицикле за  наше геронто-домаћице итд. Све је то плод једне добре сарадње са ГИЗ-ом, али и са другим донаторима републичким Црвеним Крстом и СКГО. Ми наравно редовно спроводимо акције помоћи социјално најугроженијем становништву, али због добре сарадње са доста организација и из Србије, али и из Европске уније, у прилици смо да спроведемо и овакву једну ванредну акцију, којом су донатори показали солидарност са људима којима је у овом моменту помоћ потребна", рекао је председник Манчић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor